Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1754354 www.bgdnes.bg

Обвиняват Бербатов през март, родата на Митко от „Фулъм“ разцепи Благоевград

Разследването срещу Асен Бербатов за притежание на кокаин е на финала и в началото на март прокуратурата официално ще повдигне обвинения, научи „България Днес".

Магистратите в Дупница не дават никаква информация за действията, предприети до момента. Но в края на февруари изтича срокът, в който те трябва да решат дали ще бъдат повдигнати обвинения. Това със сигурност ще се случи, твърди източникът на „България Днес". Асен не е успял да даде никакво смислено обяснение как така в бебешкото столче за кола на неговия едногодишен син са се появили
20 грама кокаин

Именно това е причината всички от най-прочутото семейство в Благоевград да са силно изнервени. Градът е разделен на два лагера -едните силно обичат Бербатови, другите люто ги мразят.

Преди десетина дни близките на Митко от „Фулъм" отново влязоха в новините. Не спортните, а криминалните.

Майката Маргарита Бербатова и снаха й Мими ще бъдат съдени от репортерката на вестник „Струма" Бетина Апостолова. Журналистката твърди, че е била нападната от двете разгневени жени, докато се опитвала да разбере какво се случва с разследването срещу Асен Бербатов.

Така братът на звездата от Виещата лига за пореден път се набърка в сериозни неприятности. От доста време Асен е в полезрението на ченгетата. Маскирани полицаи дори нахлуваха в дома му да търсят дрога, но акцията беше потулена след това. Асен имаше проблеми и с необслужван кредит, но те бяха потушени след превод от добрия брат. По това време Димитър играеше в „Манчестър Юнайтед".

Най-добрият български футболист винаги се е грижел за близките си. Според запознати с отношенията в рода Бербатови Митко от години издържа брат си и неговото семейство. В Благоевград казват, че единственото смислено нещо, с което се занимава Асен, е да разхожда кучето. Той и жена му Мими имаха магазин за дрехи в кооперацията, където живеят. Бизнесът не потръгнал и собствениците бързо загубили интерес.

Бутикът започнал да отваря само от време на време. За сметка на това Асен често се отбивал в пункт на „Еврофутбол", намиращ се на десетина метра от неговия магазин.
Един от бившите треньори на Асен Бербатов споделя, че навремето той имал футболен талант. Случило се така, че брат му Димитър започнал да играе за много пари още съвсем млад. Асен бил сигурен, че винаги може да разчита на част от тях, и престанал да си дава зор на терена. Приключил с футбола, без да постигне дори една хилядна от успехите на Митко.

Случайно или не, други членове на клана Бербатов също си имат неприятности с правосъдието. Майката Маргарита ще трябва да отговаря за нападението над репортерката от в. „Струма". Бащата - Иван Бербатов, навремето е лежал в затвора за изнасилване. Престъплението било извършено заедно с негови съотборници от „Пирин". Историята е от 80-те години и се случва на морето.

Никой в семейството не обича да си спомня за този случай, но така или иначе той съществува.

Предстои поредният епизод на сагата „Бербатови в съда".

Кристиан ИВАНОВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама