Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1754719 www.bgdnes.bg

Близнакът на убития художник Цветомир Христов: Виждам убития си брат!

"Понякога виждам убития си брат да стои до мен в стаята. Нямам никакво обяснение за това" - казва пред "България Днес" Звездомир Христов. Той е близнак на зверски убития до Камен бряг художник Цветомир.                            
Разследването за престъплението отпреди година и половина се очаква най-после да приключи и тепърва ще бъде внасяно в съда. Заподозрените до днес са на свобода.
Цветомир Христов умира във варненската реанимация на 8 септември 2011 година. Десет дни по-рано 30-годишният тогава художник от Нова Загора заминава с приятелка на палатки край каварненското село Камен бряг. Там е пребит жестоко с ритници при все още неизяснени обстоятелства.                                                                                       
Откаран е във варненската реанимация, където е държан в изкуствена кома, защото състоянието му е изключително тежко. От побоя има хематоми, бъбреците му отказват, ребрата са му счупени. Лекарите не успяват да го спасят и на 8 септември Цветомир издъхва.                                                                                                                         
Първоначално за нападатели са посочени трима младежи - Ивайло от Перник, Васил от София и Христо от Варна. Първите двама бяха пуснати с гаранции от по 1000 лв, а варненецът е без мярка за неотклонение, защото впоследствие показания на присъствали на побоя сочат, че той не е участвал в мелето. 

"Вече са готови всички експертизи. Сега се уточняват окончателните детайли по обвинението и до седмици се очаква то да е готово и да влезе в съда", обясни Милена Любенова от Добричката окръжна прокуратура.                                                              
"Това забавяне ни изтормози, то убива и нас. Не може година и половина делото да не влезе в съда", коментира пред "България Днес" братът близнак на убитото момче Звездомир. Той твърди, че в показанията около побоя има големи разминавания. Свидетели твърдят, че Звездомир изпил бутилка мастика, а съдебномедицинската експертиза показва, че в кръвта на художника са засечени едва 0.28 промила алкохол.
Звездомир Христов признава, че е имал особена връзка с близнака си, която по странен начин се запазила и след случилото се: "Понякога виждам сякаш Цветомир е до мен в стаята. Няма как да обясня това на майка ни и тя да го разбере", разказва младият мъж и започва да разсъждава философски: "Хората сме егоисти. Ние мислим, че на нас ни е тежко от загубата, а брат ми може да е на по-добро място. Въпреки това истината трябва да се разбере. Това е важно за всеки подобен случай, за да не се повтарят тези неща", заключва Звездомир.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама