Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1756172 www.bgdnes.bg

Разбиха бардак на Боевски

Луксозен бардак, помещаващ се в нощен клуб, собственост на Гълъбин Боевски, бе разбит при акция на ГДБОП.

Барът с претенциозното име „Скандал" се намира в столичния хотел „Шератон". Негов собственик и до момента е осъденият в Бразилия за трафик на дрога олимпийски шампион. Оказва се, че макар и в затвора в Бразилия, Боевски продължава да върти незаконна дейност у нас. Заради отсъствието му схемата за платена любов се въртяла от негови авери. Според спецченгетата заместници на осъдения щангист са четирима мъже и една жена. Те бяха арестувани при акцията на ан-тимафиотите в петък. Тартор на бандата е бизнесменът Валери Попов. Преди няколко месеца
той беше съдружник с Гълъбин Боевски във фирма „Скандал ВИП", която стопанисва
нощния бар. Според запознати разработката на елитния публичен дом от ГДБОП е започнала
преди три години - веднага след откриването на самия нощен клуб. По това
време начело на схемата бил именно Боевски, а Попов и останалите били просто изпълнители.



Ченгетата разкриват, че срещу бар „Скандал" са се водели три разработки. Въпреки множеството оперативна информация за платените сексуслуги разследванията винаги зацикляли след намесата на високопоставен политик от опозицията. Той е известен като чест гост в бара и редовен ползвател на платените ласки. Ембаргото срещу бардака на Боевски паднало едва преди няколко месеца. След усилено събиране на доказателства ан-тимафиотите пристъпили към реализация.
След задържането на Боевски в Бразилия ръководството на бардака било поето от ВалериПопов. Освен мощния бар той е собственик и на няколко фирми, които държат множество луксозни магазини за бутикови дрехи в столични молове. Ан-тимафиотите проверяват дали парите от сводничество са инвестирани точно в тях. Преди няколко месеца обаче Попов лека-полека започва да минава в сянка и продава дяла си от общата фирма с Боевски. Купувач на половината от капитала на „Скандал ВИП" ООД е 32-го-дишната му съпруга Ива Иванова.

При оттеглянето на Попов ежедневната организация на бардака била поета от останалите четирима в групата арестувани при акцията на ГДБОП. Това са Цветан Тиманов, Стефан Марев и Георги Андреев. В бандата за платена любов участвал и 31-годишната Гергана Лазарова. Според ченгета тя е бивша проститутка, разследвана в Холандия за сводничество. Задачата й била да набира момичета за удоволствия. Повечето от пеперудките са манекенки и фотомодели, участвали в множество конкурси за красота. Заради звездния имидж тарифите им били далеч над нормалните за България. За да прекара цяла нощ с известна манекенка, клиентите трябвало да се бръкнат с 800 евро, а за час с 200.

В цената обаче не влизали допълнителните екстри като напитките, масажите и танцовата програма. С тях сумата можела да скочи до 300-400 евро на час. Парите от платената любов се делели между сводниците и жриците
Лъвския пай от заработеното получавали сводниците. Според спецченгета за трите години на съществуването си бардакът е реализирал над 5 милиона евро оборот.
Част от печалбите продължавал да получава и Гълъбин Боевски въпреки присъдата му за трафик на дрога в Бразилия. С тях съпругата му Красимира покривала огромните разходи за пътуванията до Южна Америка, адвокатските хонорари и разноските по делото.

„Добре че беше барът, иначе Гълъбин трябваше да разчита на служебен адвокат в Бразилия. Съпругата му нямаше да може да си позволи да отиде да го види", разказа техен близък. Както „България Днес" вече писа, останалият бизнес на олимпийския шампион се сгромоляса малко след задържането му в Бразилия. Двата луксозни фитнеса, които имаше в София, набързо фалираха и смениха собственика си. Така Боевски се оказа без бизнес, но с огромни задължения. Според него-
ви близки става дума за суми от над 200 хиляди лева, дадени му от известен врачански подземен бос. С тях са купени уредите за фит-несите и са наети помещенията.
Въпреки нерадостната съдба на олимпийския шампион врачанският мафиот и до днес продължава да си търси парите. Вместо да се занимава лично с длъжника си, подземният бос е продал вземанията си на софийски лихвари.

Реклама

Певици и манекенки заработват в бардаците

При последните акции на ГДБОП в софийските бардаци сред жриците изплуваха имената на няколко родни миски и чалга певици. Сред тях е и Мисис България Ралица Тодорова. При една от акциите на антимафиотите стана ясно, че тя работи за бардака на Мистър България Мирослав Йончев и дясната ръка на Алексей Петров - Антон Петров-Хамстера. В каталозите на бардака лъсна и чалга певицата Марая. Твърдеше се, че в същия каталог е и плеймейтката Светлана Василева, която отрече това. В друга акция бе задържан Росен Чо-лов-Чолата, съпруг на звездата от „Под прикритие" Ирена Милянкова. Според МВР в бардака на Чолов са работили редица известни манекенки. Повечето от тях са обслужвали известни политици и бизнесмени срещу 1000 лева на вечер.

Ахмед Доган сред клиентите

Барът на Боевски бе открит през пролетта на 2010 година и бързо се превърна в едно от най-елитните заведения в София. Освен изисканите питиета заведението всяка вечер предлага атрактивна програма с еротични танцьорки и известни певци. Гостите пък биват обслужвани от оскъдно облечени сервитьорки, играещи ролята на срамежливи, но сладострастни ученички. Впечатляващата програма и обслужване бързо превърнаха бар „Скандал" в любимо място на бизнесмени и политици. На челно място сред ВИП клиентите е и лидерът на ДПС Ахмед Доган. Сокола не пропуска поне веднъж месечно да се потопи в ласките на атрактивните танцьорки в бара. За ВИП клиентите са предвидени специални сепарета, които заобикалят сцената с разголените танцьорки. В тях богатите клиенти се радват на персонално обслужване от полуголите девойки от персонала. Високите цени
в заведението гарантират, че ВИП персоните няма да бъдат смущавани от случайни посетители. Само привилегията да влезеш вътре струва 20 лева. Консумацията за вечерта няма как да излезе по-малко от няколко стотачки. Дори обикновеният чай в нощния бар струва 20 лева. Скъпа е и минералната вода, за която се плащат 8 лева. В случай че клиентите решат да пият уиски, трябва да се бръкнат минимум 30-40 лева за малко. За по-известните и отлежали напитки цените стигат до 150-200 лева. В случай че гостите решат да почерпят предоставената им от заведението компаньонка, разходите скачат много нависоко. Така за бутилка луксозно шампанско като „Дом Периньон" цената варира от 800 до 1500 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама