Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17590326 www.bgdnes.bg

Тончо Токмакчиев: Търпят хулиганите на стадиона, за да не викат по премиера

Актьорът Тончо Токмакчиев е известен привърженик на ЦСКА. Наред с радостта от победата в неделя, обичаният шоумен е притеснен от поредната проява на насилие по трибуните на стадиона.

- Г-н Токмакчиев, любимият ви ЦСКА спечели вечното дерби. По-добрият отбор ли победи, или по-слабият загуби?

Реклама

- Резултатът говори сам за себе си. ЦСКА победи, защото беше по-добрия отбор на терена.

- Направи ли ви впечатление, че в състава на ЦСКА нямаше българин, а при "Левски" бяха трима?

- Това не е никак хубаво! Стигаме до това какъв национален тим можем да имаме, след като българи не играят дори в нашите отбори. Трябва да се изгради стратегия от БФС, да наложат някак правила на клубовете.

- За жалост двубоя бе белязан отново с хулигански прояви...

- Футболното хулиганство е сериозен проблем, за жалост не отскоро. Как да се оправи? Ами то е известно. В Англия решиха въпроса преди 30 години, дори има филми как са го направили. Всичко се вижда, няма нужда тук да измисляме топлата вода. Хулиганите са известни, прибират ги преди мача, сериозен контрол от страна на полицията, регистрираните получават забрани за спортни мероприятия и т.н. Ние тук хулиганите си ги знаем, полицията също. Но властта си затварят очите, за да не отидат тези да викат обиди под прозореца на министър-председателя.

Другото - когато привържениците правят проблеми, отнемаш точки на отбора, вадиш го лигата - в някои държави го правят. Или затварят трибуните, пускат само деца. Никакви компромиси, няма това е ЦСКА, "Левски", "Лудогорец", или който и да е. БФС също има роля. Сега прехвърлят топката в полето на полицията. В България все обичаме да прехвърляме проблемите другиму. Така те не се решават.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама