Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17656128 www.bgdnes.bg

От скука 11-годишно българче пише биография на английски език

Повод за възхищение! 

Симеон от Петрич разказва за училище и цитира Наполеон 

Доли ЛУКАНОВА

11-годишно момче пише своя биография напълно сам! Още по-изненадващ е фактът, че Симеон Попов твори не на родния си български език, а на английски. Книгата е със заглавие The Book Of Me ("Книга за мен" – бел. авт.), като петокласникът вече е написал над 80 страници.

"Разказвам за училище. Как виждам света през моите очи. Също така вкарвам цитати за вдъхновение от различни известни личности. Любимият ми е на Наполеон: "Имам много врагове, но нямам никой, който е силен колкото мен"", споделя пред "България Днес" възпитаникът на III ОУ "Гоце Делчев" в Петрич.

Реклама

Симеон казва, че идеята му хрумва по време на зимната ваканция, докато скучае вкъщи. Решава, че иска да направи нещо интересно, и така сяда да пише историята на своя живот.

"Реших да е на английски език, защото от по-малък съм дарен да говоря на по-висше ниво на този език. Не че българският ми е труден или не го обичам – напротив, обожавам го, но има повече хора, които говорят английски, и се надявам книгата ми да достигне до по-голяма аудитория", обосновава се младият писател.

Въпреки че не е напълно готова, книгата на Симеон вече си има корица. За нея му помага баща му, а майка му от време на време му съдейства с редакцията на редовете. Противно на всички очаквания ученикът не се стреми към литературата. Мечтае един ден да стане програмист. Въпреки това е сигурен, че ще продължи с писането като хоби.

"Планирам да напиша поне 20-21 книги. Всяка година ще издавам по една, докато не реша да спра", категоричен е младият автор.

Всички близки и познати на детето много се вълнуват за първата му книга и го питат дали и те ще бъдат включени в нея. Симеон обещава да раздава автографи в края на годината в петричката библиотека, където ще подсигури около 2000 копия за феновете си.

Реклама
Реклама
Реклама