Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17666905 www.bgdnes.bg

(ОБЗОР) Певците по-заплашвани със смърт от политиците

Личният им живот, не музиката, провокира

Прея и Устата са последните случаи, закани е имало и към Милена и Дебора

Певците в България са заплашвани със смърт повече и по-често дори и от политиците. В повечето случаи не става дума за това, че са обидили някого чрез текстовете на песните си. А за битови скандали, или пък чрез изразено мнение, което не се харесва на публиката.

Последната певица, която получи закана за убийство, бе изпълнителката Прея. Екзотичната чаровница е получила заплаха, че ще бъде ликвидирана. Заканата идва от съсед. А причината е направо шокираща - комшията видял бившата певицата на бенда на Николаос Цитиридис да боядисва етажерка с черен спрей, а някой някога му бил надраскал номера на колата със същия цвят спрей.

Реклама

"Изобщо не знам какво става в неговата глава. Шубе ме е. Абсолютно вярвам в намеренията му, защото заплахата беше предшествана от изключително дълъг психопатски разговор", сподели в социалната мрежа певицата за случката.

Преди година друга популярна изпълнителка - Милена Славова, също получава подобни закани. Заплахите със смърт идват заради мнението й за провеждането на "София прайд". Милена е върл противник на ЛГБТ обществото и редовно го атакува вербално.

След една от изявите й Славова е получила садистични заплахи от представители на гей общността след поста си във фейсбук по отношение на "София прайд". Това разкри тя по време на делото във Върховния административен съд (ВАС).

В заплахите се споменавали неща като завързване за инвалидна количка, удавяне в езеро и други подобни. Милена и 13-годишната й дъщеря се почувствали не само възмутени, но и омерзени от написаното.

Певицата Дебора, която отново нашумя, след като бе хваната да шофира с над 2 промила алкохол в кръвта, също е получила ужасяващи закани от бивше гадже. Те са й били отправени пред свидетели от бившия й приятел и баща на детето на изпълнителката. Дебора е получавала заплахи и по телефона и в крайна сметка е подала жалба за тях.

Дебора подава жалба за заплахите за убийство, които получава не само тогава, а и през следващите месеци. По думите на фолкизпълнителката бившият й мъж заявява пред 100 души свидетели, че срещу 10 000 лева ще направи така, че тя да изчезне.

Реклама

Съвсем различен е случаят с друг популярен певец - Устата. Иван Динев, както е името на музиканта, се изгъбарка със западните ни съседи македонците с парчето си "Урок за Македония". Дни по-късно Устата е получил над 100 смъртни заплахи след публикуването на песента.

"Как се процедира, като получиш закана за убийство и какво се прави, ако са повече от 100", риторично попита рапърът в социалната мрежа.

Реклама
Реклама
Реклама