Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/17774672 www.bgdnes.bg

Валтер Папазки е новият бос на ЦСКА-София

*Гриша Ганчев и синът му се оттеглиха от "Армията"

*Милиардерът развива хазартен бизнес в Азия, стартира с ротативки

Хазартният бос Валтер Папазки е новият мажоритарен собственик на ЦСКА-София, научи "България Днес". Милиардерът стои зад "Националния фонд за спорт, култура, изкуство и наука", който днес официално придоби акциите на "червените". Гриша Ганчев и синът му Данаил обявиха, че се оттеглят като собственици на ЦСКА-София. Бившият бос на "Литекс" вече няколко пъти намекваше, че подготвя подобен ход, но сега той стана факт окончателно.

Валтер Папазки е от първите, които внасят ротативки в България и започва с хазартния бизнес. В момента бизнесменът е един от най-богатите хора в България. Собственик е на букмейкърска компания за спортни залагания, която и до момента държеше 40% от акциите на ЦСКА. От години тя спонсорираше клуба от стадион "Българска армия", а логото й бе изписано на червените фланелки. Ръководна роля в компанията има и братът на Валтер Папазки - Георги. Имат хазартен бизнес и в Азия.

Според източници, близки до клуба, именно новият собственик е с основна роля за издействаната реконструкция на стадион "Българска армия" и на практика строежа на изцяло ново съоръжение. Гриша Ганчев издържаше ЦСКА-София в последните 8 години, откакто преименува "Литекс" и премести седалището му в София.

Четете още

Спрягат Бербо за президент, Любо за треньор в ЦСКА-София

Спрягат Бербо за президент, Любо за треньор в ЦСКА-София

БОМБА! Гриша Ганчев и синът му Данаил вече не са собственици на ЦСКА-София

БОМБА! Гриша Ганчев и синът му Данаил вече не са собственици на ЦСКА-София

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама