Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/17706820 www.bgdnes.bg

Дъщерите на Ферарио Спасов в изповед: Благодарим ти, че беше най-добрият баща и дядо!

Още няма обвинителен акт срещу душманина на треньора Начо Пантелеев

Благодаря ти, че беше най-добрият баща, тъст и дядо! Благодаря на Господ, че можа да видиш дъщеря ни. И го проклинам, че в онзи момент не е бил до теб да те спаси!

Това написа в прощално писмо една от дъщерите на футболната легенда Ферарио Спасов, който през ноември миналата година загина в автомобилна катастрофа. Срещу душманина му Начо Пантелеев обаче все още няма официално изготвен обвинителен акт. В момента дъщерите на убития треньор се запознават с разследването и с предварително изготвеното обвинение срещу Начо Панталеев, разбра "България Днес" от защитника на джигита адвокат Венцислав Фоти.

Реклама

Тези дни, пет месеца след трагичния инцидент, петорната автотехническа експертиза на автомобила на Начо Пантелеев, погубил на пътя Ферарио Спасов, стана готова. Джигитът е карал със 165 км/ч, което е 75 км над допустимата скорост.

"Аз все още не съм получил документите и не съм се запознал с материалите. Те първо се предявяват на пострадалите лица, тоест на близките на Ферарио Спасов, на неговите наследници. В момента наследниците на Спасов се запознават с разследването, имат една седмица да го направят. След това ще бъдем извикани ние. Когато всичко е готово и нито една от страните няма допълнителни искания, делото ще влезе в съда", споделя адвокат Фоти. Юристът поясни, че все още няма обвинителен акт срещу Начо Панталеев, защото двете страни могат да поискат допълнителни експертизи и изясняване на дадени факти и обстоятелства.

От думите на защитника се намеква, че не очаква процесът да стартира скоро.

"Предстои да видим дали от прокуратурата са направили дадените тестове и експертизи, които ние поискахме, за да бъдат изяснени някои факти, които според мен са изключително важни", казва адвокат Фоти. Защитникът на Панталеев обаче не е сигурен дали тези искания, които е отправил, са изяснени с вече готовата петорна автотехническа експертиза. Ако не са, адвокатът ще поиска нова експертиза. Защитникът на душманина на известния треньор реши да остави в тайна кои факти точно иска да бъдат изяснени.

Припомняме, че на 11 ноември, събота, Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново - Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Панталеев хвърчи с над 150 км/ч, сочат данните от този етап на разследването, и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар - счупва се вратът му. Отнелият живота на Феро - Начо, се размина с най-леката мярка за неотклонение "подписка", а прокурорът, пуснал джигита, е под прицела на Софийската градска прокуратура. Проверяват го дали има подобни съмнителни решения в последните 3 години. Това стана след нареждане на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов. Резултати от проверка обаче и досега не се оповестени.

В момента Начо е освободен с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Лясковчанинът не може да напуска страната и му е отнета шофьорската книжка. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, което най-вероятно ще бъде променено заради високата скорост, с която е бръмчал при сблъсъка, а именно 165 км/ч.

Реклама

Срещу Панталеев се води и данъчна проверка, но докъде е стигнала тя и дали е приключила, също не е ясно на този етап.

Както "България Днес" писа, срещу Начо Панталеев има няколко образувани проверки. Данъчните, както и от Икономическа полиция проверяват имуществото, приходите и разходите му. Доста често го викат да дава обяснение и справки. Вече няколко пъти се е явявал и е предоставял документи. По думите на адвокат Фоти Начо напълно съдейства на разследващите и много съжалява за случилото се.

За нас оставаш завинаги усмихнат

"Това са моментите в живота, над които нямаш контрол. Мислиш, какво би било ако. Спомняш си последните ни моменти, спомняш си темата на разговор, спомняш си лицето и мимиките. Проклинаш разстоянието и невъзможността да прекараме повече време заедно.

Тате, ти се пребори с една много рискована и тежка животоспасяваща операция! Промени начина си на живот тотално, взе си поука и успокои топката. Показа ни, че си способен на абсолютно всичко (за пореден път)! Но професията ти си остана доживот. Благодаря на Господ, че можа да видиш дъщеря ни! И също толкова го проклинам, че в тази милисекунда вчера не беше там, за да бди над теб.

Има хора, които преминават през живота ни, без да оставят следа, и има такива, които са ни дали живот, любов, криле и бъдеще! Благодаря ти, че беше най-добрият баща за мен и за сестра ми! Благодаря ти, че прие зетьовете си като твои синове! Благодаря ти, че ни дари с лукса, децата ни да имат Дядо!

Такъв Човек като теб не умира, той остава в сърцето завинаги! Аз вярвам, че сега можеш да бдиш над нас още по-зорко! Обичам те завинаги!

П.С. В сърцата ни оставаш завинаги усмихнат!"

Този прочувствен пост написа една от дъщерите на Ферарио Спасов – Цветомила, в социалните мрежи след гибелта на баща й.

Четете още

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Данъчните погнаха убиеца на Ферарио Спасов

Данъчните погнаха убиеца на Ферарио Спасов

Реклама
Реклама
Реклама