Реклама
https://m.bgdnes.bg/krimi/article/17690584 www.bgdnes.bg

Със 165 км/ч е хвърчал Начо Пантелеев, убил Ферарио Спасов

Начо Пантелеев, който уби в катастрофа футболната легенда Ферарио Спасов, е управлявал автомобила със скорост от 165 км/ч и е нарушил правилата на движение. Той не е спазвал дистанция от колата, която изпреварва. Това заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. На тази база е предявено обвинение и е преквалифицирано, като особено тежко, което заплашва извършителя с до 15 години затвор, уточнява Нова ТВ.

Припомняме, че 61-годишният Ферарио спасов загина на място при инцидента край Велико Търново на 11 ноември 2023 г. Задържан беше 24-годишният Пантелеев, но по-късно беше освободен, без прокуратурата дори да му отнеме шофьорската книжка. Последваха наказания, а разследването на тежката катастрофа пое държавното обвинение в Ловеч. Пет месеца по-късно, петорната автотехническа експертиза е категорична. Начо Панталеев е карал със 75 км над допустимата скорост.

Реклама

Този ход на прокуратурата изненада защитата на Начо Пантелеев. „Има неща, които са нови за нас, имено квалификацията за особено тежък случай", заяви адвокатът на Начо Пантелеев Венцислав Фоти.

„Съобразявайки отегчаващите вината обстоятелства, е на налице особено тежък случай. Такава е и квалификацията при привличането му като обвиняем. Наказанието е от 5 до 12 години лишаване от свобода", съобщи прокурорът.

Прокуратурата все още не разкрива, какво друго има, като доказателства, които утежняват обстоятелствата около катастрофата. Едно е ясно – Начо Пантелеев не кара бързо за първи път, видно от видеата, които той споделя често в социалните мрежи преди трагичния инцидент.

Въпреки че е ясна скоростта, с която е карал Пантелеев, самият той отказва коментар. „Мярката за неотклонение продължава да е „подписка". Смятам, че не е наложителна промяна. Неговото поведение е безупречно. Призоваван е няколко пъти - явява се. На линия е, съдейства, дори считам, че органите на МВР – Велико Търново полагат повече усилия да следят къде пребивава той. Често е проверяван и не са констатирани никакви негови отсъствия", обяснява Фоти.

Очаква се до месец ловешката прокуратурата да внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Велико Търново и делото по този случай, предизвикал широк обществен отзвук, скоро да започне.

„Ако трябва да съм искрен, колкото и често да се занимавам с такива случаи, такъв не съм имал, защото това е много висока скорост за главен път. И се намира, не къде да е, а почти на територията на Велико Търново", посочва Вълков.

Защитата на Начо Пантелеев загатна, че има вероятност той да признае вина и съдебното следствие да е съкратено. „Вероятно позиция на прокуратура и защита ще съвпаднат до голяма степен", твърди адвокатът.

Четете още

Ключовата експертиза бави разследването за смъртта на Ферарио Спасов

Ключовата експертиза бави разследването за смъртта на Ферарио Спасов

Данъчните погнаха убиеца на Ферарио Спасов

Данъчните погнаха убиеца на Ферарио Спасов

Реклама
Реклама
Реклама