Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1773853 www.bgdnes.bg

Рецидивист измамил над 100 души с фалшиви оферти за работа по интернет

Измамник предлагал оферти за рабата в елекронен сайт, ако се внасе по банков път първоначална вноска по изписана на екрана сметка. За сега се знае, че само за два месеца перничанинът е успял да заблуди над 100 човека, а сметката, по която те внасяли парите, била на негово име, съобщават от МВР.

Жена се възползвала от офертата за работа, публикувана в сайта - чистене и гладене по домовете, която впоследствие се оплакала.

Реклама

Криминалистите установили, че в сайта вървели и други предложения за работа, включително и в чужбина, като първоначалните суми варирали от 26 до 96 лева.

По време на разследванете се разбрало, че сайтът се поддържа от перничанина В. В. /28г./ - криминално проявен и регистриран в полицията за множество измами и фалшификации.

При обиск в дома му, както и в нает от В.В. друг апартамент, извършен под наблюдението на районната прокуратура, са намерени и иззети дебитни, кредитни и СИМ карти, мобилни телефони, лаптоп, както и платежни нареждания.

По случая е образувано досъдебно производство, на В.В. е повдигнато обвинение, мярката му за задържане е удължена до 72 ч. Предстои искане за налагане на постоянна мярка ‘'задържане под стража''.

За подобна измама задържаният вече е изтърпявал наказание миналата година - пет месеца лишаване от свобода, когато при полицейска операция той бе задържан.

Реклама
Реклама
Реклама