Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1775126 www.bgdnes.bg

Монтеки и Капулети се дебнат пред районното в Ботевград

Грандиозен скандал между две ромски фамилии завърши с арест на седем души и счупен череп. Кървавото меле се заформило навръх Свети Валентин към 21 ч. след дребен скандал в ботевградското село Врачеш между двамата младоженци - Анелия, на 18 г., и Тодор, на 20 г., които живеели заедно от шест месеца.
След препирнята момичето се обадило на майка си в Новачене и й казало за скандала. Майката се притеснила за дъщеря си, тъй като не успяла да се свърже отново с нея, и се обадила на тел. 112, за да каже, че бият детето й.
Докато полицаите пътували натам, от Новачене потеглили близки на младата булка, за да се разправят със сватовете. Щом пристигнали в селото, двете фамилии започнали да се млатят напосоки, някой дори стрелял с газов пистолет.
Униформените успели да озаптят развилнелите се роми, след което закарали младоженците и част от роднините им в районното в Ботевград за изясняване на случая.
Докато ги разпитвали, още две коли тръгнали от Новачене, като тумбата се въоръжила със секири и цепеници. Ромите изчакали близките на зетя да излязат от полицията и започнало ново меле. В него пострадал 30-годишен роднина на булката, който бил ударен с цепеница по главата. Той е настанен в болница с фрактура на черепа и опасност за живота.
Седемте в ареста също са рода на момичето. Сред тях са една жена и шестима мъже, четирима от които са криминално проявени и осъждани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама