Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1799426 www.bgdnes.bg

Десислава Атанасова: Не ме е страх от врачки!

Димана ДОЙЧИНОВА

Не съм суеверна и не се страхувам от проклятията, които могат да ми спретнат гадателки!


Това заяви пред "България ДНЕС" здравният министър Десислава Атанасова по повод уроките, които й отправят редица феномени в интернет. Причината врачките да негодуват са внесените промени в Закона за здравето, които целят да отсеят кадърните нардони лечители от шарлатаните.

Някои от идеите предвиждат всички, имащи претенциите да лекуват със свои методи, да преминат психотест, че са нормални. Друга промяна гласи алтернативните медици да докажат с медицински изследвания, че са помогнали на болните именно чрез своите способи. Не напоследно място се предвижда да се въведе задължителна застраховка за пациентите, тъй като налице са много гафове след лечение от хора с паранормални възможности.

Реклама


"Редица гадателки се възползват от мъката на хората. Лъжат ги, че ще ги излекуват, а всъщност искат само да им приберат тлъсти суми. Примерите са десетки, гледаме ги дори по телевизията. Министерство на здравеопазването е залято с  жалби на потърпевши. Крайно време е болните българи, които не желаят да се лекуват традиционно в болници, да получават грижи само от доказани алтернативни медици", аргументира се Атанасова.


По повод урочасванията, които отправят феномени по нейн адрес във виртуалното пространство, Атанасова е категорична, че дори не носи червен конец на ръката си.
"Нямам червен конец, който да ме пази от магии, защото не вярвам в тях. В момента обаче съм се закичила с една червена роза на сакото, дано ми донесе само положителни емоции", отвърна на удара министърката.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама