Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1799582 www.bgdnes.bg

Любомира Бойчева, майка на убития Явор Иванов: Изрових костите на сина ми от бунището

"Изрових костите на сина си от бунището." Зловещото разкритие е на Любомира Бойчева, майка на Явор Иванов, който бе брутално убит и изгорен край пернишкото село Дебели лаг.
Подсъдим за това и още едно жестоко убийство е бившият счетоводител Владимир Бошнаков. Според обвинението на 14 септември 2011 г. Бошнаков застрелял с пистолет ДГлок" Явор Иванов и по-късно изгорил тялото му в местност край радомирското с. Дебели лаг, където живее баба му.
Майката на жертвата получила само един малък плик с останките на сина си. Сторило й се е, че нещо не е както трябва, и хванала такси, за да отиде на лобното място на детето си. Оказало се, че при огледа полицаите не са взели всички части от тялото на Явор. Майка му се поровила по-дълбоко в бунището, където били открити другите останки. Така с ужас намерила още кости, които по-късно погребала.
Вчера почернената жена поиска от Софийския градски съд да й осребри сметката за таксито до селото. Тя представи и документи, че се е поболяла след смъртта на сина си. Любомира Бойчева развила астма на неврологична основа. Заради разходите по лечението тя поиска магистратите да определят по-голяма кръвнина. Заради болестта вземала и процент от заплатата си. Засега роднините на двете жертви искаха общо половин милион лева обезщетение.
Явор е първата жертва на Бошнаков. Той отишъл в дома на палача си в столичния жк ДНадеждаУ, за да си прибере 7 хил. лв., които му дал назаем. После обаче изчезнал, а приятелката и дядо му подали сигнал в полицията.
Случаят е разплетен благодарение на втората жертва - 28-годишния Емил Даскалов. Той също отишъл да си прибира заем от над 16 хил. лв., но не се върнал. Преди да отиде обаче, оставил на гаджето си две писма, ако изчезне. Когато това станало, момичето занесло писмата в полицията.
В съдебната зала вчера се разбра, че на един от огледите полицията е привикала за поемно лице възрастна жена, която е загубила разсъдъка си. 78-годишната Ружа Петкова страдала от деменция с налудничави интерпретации на реалността. Имала и халюцинации, част от които са влезли в делото под формата на неин разпит.
"Завършила съм средното си образование в Плевен, шев и кройка. Родена съм в село Тотлебен, нас ни оставяха учениците свободни, Бате Бойко ми е бил шеф, ходехме в Германия и Сърбия по мачове, много тренирах, много спортувах", разказала възрастната жена пред разследващите. Тя признала и още любопитни "факти", като например: "Аз съм се омъжила късно, мъжът ми беше секретар на Тодор Живков - един път му стана лошо и умря." Заради състоянието й съдът няма да взема предвид показанията й.


Килърът въодушевен в ареста

Подсъдимият Бошнаков е бил въодушевен два дни след като го арестували за бруталните убийства, спомниха си психолози, които са го изследвали. Те са категорични, че подсъдимият е вменяем и абсолютно здрав психически. Предполага се, че извършил убийствата, за да не трябва да връща пари на кредиторите си.
При първата си среща с психолозите Бошнаков им е разказал подробно за едно от убийствата. Бил концентриран, въпреки че не спал два дни и бил уморен. Реагирал адекватно и изчаквал обратна информация от експертите. При втората среща с тях пет месеца по-късно той отказал да говори без адвокат.
Очаква се делото да приключи на първа инстанция на 5 март, за когато са насрочени пледоариите. Адвокатите на роднините на жертвите са категорични, че ще поискат доживотен затвор без право на замяна за убиеца.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама