Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1802013 www.bgdnes.bg

Майката на убития на Черния Великден Трифон: Съдът се подигра с детето ми!

"Отвратена съм от решението на съда. За пореден път се подиграха с паметта на детето ми. Какви повече доказателства му трябват на съда, като има 6 трупа на деца? А в същото време идиотите са на свобода!" Така майката на загиналия Трифон - Катя Трифонова, коментира вчерашното решение на Пловдивския апелативен съд за Черния Великден в Симеоновград.

Магистратите потвърдиха присъдата на Окръжния съд в Хасково спрямо считания за шофьор Данаил Георгиев - 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 15 години. Присъдата на братовчед му Живко Желев, който му дал ключовете за колата, обаче беше намалена - вместо 10 години той ще лежи зад решетките с три по-малко. Отнемането на книжката му пък беше намалено от 13 на 10 години. Магистратите са приели за Живко чистото съдебно минало, младата възраст, дълбокото му съжаление, че е дал ключовете от автомобила на братовчед си и че е станал причина да загинат негови съученици и приятели.

Реклама

"Не мога да повярвам, че говорят за чисто съдебно минало. Многократно обясних, че преди катастрофата Живко е имал друг пътен инцидент и колата му е била на ремонт седмица преди ужасната случка. Но понеже не фигурира в полицейските сводки, съдът не го взима под внимание. В колата са продължили да пият, сигурна съм, че са били и дрогирани. Какъв е този съд, който не приема всички тези доказателства? Отвратена съм от всичко в България", заяви още почернената родителка. И добави: "Крадците получават по 10 години затвор, а тук имаме убийци на 6 деца. Като майка ще продължа да се боря и съм категорична, че двамата подсъдими трябва да получат доживотни присъди".

На 23 април 2011 шестима младежи - Трифон, Георги, Яница, Мелин, Евгени и Красимир, бяха блъснати от лек автомобил, докато отиват към църква в Симеоновград, за да почетат Великден. Други две деца - Мария-Луиза и Христо, пък са със средни телесни повреди след инцидента, станал познат като Черния Великден.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама