Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1802746 www.bgdnes.bg

МВР привика мирно протестиращ

Софиянецът Чавдар Янев, който започна гладна стачка пред Висшия съдебен съвет, бе привикан в полицията само 15 минути след като започна протеста си.
Янков застана пред сградата на ВСС на улица "Съборна" в 9 часа. Малко по-късно на мястото пристигна патрулка.
"Полицаите обясниха, че са получили сигнал от ВСС. Поканиха ме да ги придружа до Трето РПУ за снемане на обяснения. Качиха ме на патрулката и ме закараха. Подържаха ме малко, след което ме пуснаха - явно началниците им така прецениха", обясни пред "България Днес" Янев.
Мъжът протестира заради отказ от правосъдие и заради отказа на ВСС да разгледа случая му.
Съдебната сага на Янев се точи над 13 години. Той успява да осъди "Топлофикация" за печатни грешки във фактурите. Постоянно обаче монополистът му завежда насрещни дела за същия период и на 27 декември той е осъден да плати сметките, което противоречи на първото дело. Постановление има дори и срещу съпругата му, въпреки че тя не е собственик на апартамента. От ВСС обещали, че в двумесечен срок ще проверят случая, но той изтича днес и до момента не е направено нищо.
Освен че не се храни, Янев е спрял да пие и вода. Казва, че няма да се откаже, докато властите най-сетне не обърнат внимание на случая.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама