Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1804255 www.bgdnes.bg

Мюсюлманин плаче: Паля се пред президентството, защото Бойко е в болница

Мюсюлманин заплаши да запали себе си и 8-членното си семейство пред президентството, съобщиха за Фокус от СДВР.

Бившият председателят на Джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан се закани преди няколко дни да стори това днес в 11 часа пред президентството.

Реклама

Тази сутрин около 10:25 часа мъжът се е обадил в приемната на институцията и е заявил, че ще се самозапали в 11 часа.

Малко след уречения час обаче линейката и пожарната си тръгнаха, тъй като Ашим Асан не се появи пред президентството. Минути след това обаче той дойде заедно с жена си и линейката отново се върна. Асан съобщи, че няма разрешение от кмета на София Йорданка Фандъкова да се самозапали и затова няма да го направи, поне за момента. Но е решен сега пак да отиде в общината и да иска повторно разрешение.

Мюсюлманинът заяви, че се бори срещу исклямския фундаментализъм в Южна България. Той упрекна мюфтията, че е един безверник и е проводник на радикални идеи.

Мъжът се закани пред журналистите, че ще отиде с българското знаме пред Столичната община. Заедно с жена си Асан разказа и своята лична история пред медиите и се закани, че сега ще се обеси.

Асан посочи, че е бил заплашен с арест, ако направи някаква ексцесия.

Той се разплака и разказа как е лежал в затвор, получил е гангрена на крака и е претърпял три операции. Синът му е бил в затвора.

Запитан защо точно пред президентството иска да се самозапали, каза: „Защото няма правителство, Бойко е в болницата, други няма".

След дълги речи и оплаквания той отново издигна знамето и тръгна с жена си към Столична община.

Асан беше следван плътно от полицай, който носеше торбичка със специален плат, задушаващ и потушаващ огъня.

Очаквайте подробности

Реклама
Реклама
Реклама