Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1811432 www.bgdnes.bg

10 магьосници правят театър

Само десет са истинските магьосници у нас. Истинските магове са на изчезване. Въпреки това обаче от десети март из страната ще тръгне пътуващ магичен театър.


Това ще е българският вариант на холивудската интерпретация във филма ДСделката на доктор ПарнасъсУ, в която е и последната роля на Хийт Леджър. Нашенският театър ще започне от София, където в НАТФИЗ ще се проведат два спектакъла, съобщи пред България Днес" един от най-добрите илюзионисти у нас - Ивайло Рангелов-Ивокс.
Театърът вече е регистриран и скоро ще започне да обикаля страната по подобие на този в холивудския суперхит. Хората, които оценяват магията обаче, са все по-малко, затова и професионалните магьосници са намалели само до десет.

Реклама


"Вярвам в истинската магия, защото правя такава. По принцип фокусите най-често се наследяват от ментора ти. Отделно те се и купуват, но са доста скъпи. Аз моите ги доусъвършенствам, защото винаги съм искал да бъда малко по-различен", обяснява още Ивокс.


Има тайни обаче, които никога не се разкриват. Магьосниците са като истинско братство с правила, които трябва да се спазват, за да не бъдеш низвергнат. Наричат го код за секретност, в който има десет златни магични правила. Естествено, номер едно е да не разкриваш същината на фокусите.


У нас се оказва доста трудно да станеш истински магьосник, тъй като трябва да си намериш ментор, който да иска да ти преподава. Най-добрият град за фокуси всъщност е Лас Вегас, където е и седалището на Интернационалното братство на магьосниците, към което членува и Ивокс. У нас пък столицата на магията се оказа Габрово. Там дори имат и фестивал ДМагична срещаУ, а наградите се наричат "Златна котка".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама