Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1811440 www.bgdnes.bg

Убийците на Женя да изгният в затвора!

„Ако убийцата на дъщеря ми посегне сама на живота си - още по-добре! Така Светла Тодорова ще спаси света от един изверг!" Категорична бе пред „България Днес" Ренета Тодорова, майка на зверски закланата Женя от Варна. Родителите на 21-годишното момиче са решени да се борят докрай за справедливото наказание на алчната леля Светла, която заради семеен имот поръчала на 21-годишния Петър Ангелов да убие единственото им дете.
Жестокото престъпление потресе цяла България на 27 септември миналата година, когато бе открит обезобразеният труп на Женя. По тялото на момичето бяха преброени над 77 прободни рани от нож за пържоли.


На 1 февруари Варненският окръжен съд реши да накаже Светла Тодорова и Петър Ангелов с доживотен затвора за убийството. Въпреки това родителите на зверски закланото момиче не намират покой. Ренета и Венцислав Тодорови ще обжалват наложената присъда, тъй като са решени да се борят до край да чуят, че алчната леля Светла е наказана с доживотен затвор без право на замяна.
„Обжалвахме присъдата на Светла. Искаме тя да получи възможно най-тежкото наказание. Никога да не излиза от затвора, да изгние там! Светла също е решила да обжалва, иска по-лека присъда. Твърди, че е невинна. Петър също се жалва от наказанието. Той твърдеше, че иска да бъде осъден. Но ние никога не сме му вярвали, че е искрен. Петър се надяваше да получи 5 години", обясняват родителите на Женя.
По време на заседанието на Варненския окръжен съд Светла започнала да прави сцени, заплашвала със самоубийство. Брат й е сигурен, че е готова на всичко, за да се измъкне по най-бързия начин. Той се заканва обаче, че ако някога съдът я освободи, той ще я чака пред затвора, за да си получи заслуженото.

Реклама


Петър Ангелов поиска от съда да се възползва от съкратеното съдебно следствие, тъй като призна за стореното зверство. Той можеше да намали присъдата си с 1/3. Подсъдимата Светла Тодорова обаче не се съгласи, затова съдът даде ход на делото по същество и по общия ред.
„Светла повлече и Петър. Той искаше да намали наказанието си. Още е млад, може да се поправи, но Светла до последно отричаше да има нещо общо с престъплението. Правеше някакви постановки и заплашваше, че ще посегне на живота си", възмутена е майката на Женя.
„По време на делото Светла се държа безобразно. Докато давах показания, тя непрекъснато мърмореше зад мен и отговаряше на казаното. Твърдеше, че лъжа, само повтаряше, че имала някакви документи...", спомня си Ренета Тодорова.
Процесът срещу двамата убийци продължи само един ден, като бяха разпитани всички 12 свидетели и 11 вещи лица. След близо 14-часово заседание магистратите бяха категорични - Светла Тодорова и Петър Ангелов са виновни.
„Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и с користна цел. Момичето е умирало бавно и мъчително, като е усещало всеки един от 77-те удара, нанесени й от дрогирания Петър с нож за мазане на филии, категорични са прокурорите.
Повече от 14 часа двамата родители трябваше да слушат как детето им е умирало в агония. Според обвинителния акт посегателството е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с което делила къща, завещана им от родителите. Пред свои познати Светла дори обяснила, че племенницата й я дразнила дори с това, че живее.
Алчната леля поръчала Женя не само за наследство, но защото „ей така" без причина я мразела. Светла споделила на дъщеря си, че трябва да намерят човек, който да ги отърве от момичето. Щерката предложила черната работа да свърши гаджето й Петър.
„На 28 февруари дъщерята на Светла - Даниела, навърши 16 години. Спомнихме си колко Женя обичаше тези празници, колко обичаше своята братовчедка. Но вече животът ни е такъв, в спомени от празник за празник", ридае почернената майка.
Според показанията на самата Даниела тя е знаела какво се случва в нощта на убийството. Братовчедката на Женя била с гаджето си Петър часове преди убийството, след което се прибрала у дома. Тогава все още 15-годишното момиче оставило вратата на жилището отворена, за да може Петър да влезе. Тя дори се опасявала, че гаджето й може да обърка стаите в къщата и да убие нея вместо братовчедка й, обяснила невръстната девойка пред разследващите.

 

Касапницата


На 27 септември м.г. 21-годишната Женя беше намерена обезобразена в дома си, лежаща в локва кръв. Пръв в стаята й влязъл баща й Венцислав. Веднага били повикани полиция и линейка, но пристигналите на място медици само установили смъртта на девойката. По тялото на Женя били преброени 77 прободни рани.
Първоначалната версия беше, че момичето само е сложило край на живота си. Полицията обаче бързо установи, че става въпрос за убийство. Като физически извършител на престъплението беше задържан Петър Ангелов, който е приятел на непълнолетната дъщеря на лелята на жертвата - Светла Тодорова. Тодорова беше привлечена като обвиняема за поръчител на жестокото убийство на племенницата си.
Петър веднага призна за стореното. Той разказал пред разследващите, че Светла му предложила 2000 лева, за да убие Женя. Тъй като бил закъсал с парите, той се съгласил. Купил си черна маска и латексови ръкавици по съвет на Светла и изчакал удобния момент да изпълни поръчката. Промъкнал се в дома на семейство Тодорови през нощта на 26 срещу 27 септември. Влязъл в стаята на Женя и се надвесил над момичето. Изчакал, докато тя отвори очи. Тогава започнал безмилостно да я ръга с нож за пържоли. Първо разрязал бузата й, за да не може да повика помощ. След което започнал да я ръга по гърдите, ръцете и корема. След жестоките удари ножът се счупил. Петър се огледал и видял, че на бюрото на Женя има химикали. Грабнал ги и продължил да ръга жертвата си с тях. След като решил, че е свършил пъкленото си дело, избягал.
Пред разследващите Петър обяснил, че се дрогирал, за да придобие повече смелост да изпълни поръчката, затова чак като избягал от дома на Женя, осъзнал какво е сторил.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама