Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1812687 www.bgdnes.bg

Желю Желев: Дъщеря ми се самоуби заради нападките след Боянските ливади

Първият пряко избран държавен глава Желю Желев се надява Кристалина Георгиева да стане служебен премиер. Това обяви самият той пред Нова ТВ.

За последните протести Желев посочи, че част от реформите са били проведени заради лични облаги.

Реклама

Росен Плевнелиев може да критикува Бойко Борисов, ако ГЕРБ са направили грешки, посочи още Желев. Според бившия президент оставката на премиера е правилен ход.

Страната можеше да пламне, допълни Желев. Като съвет към сегашния президент той отправи държавният глава да не се влияе от хората какво да прави служебното правителство.

Никога не съм се стремил към властта, за да се облагодетелствам, заяви президентът Желю Желев (1990-1997 г.).

Моята първа критика бе дисертацията ми срещу постановките на Ленин за материализма. Аз съм от поколението, за което Сталин бе идол, освободил света от нацизма. По-късно, когато започнахме да слушаме западни радиостанции, разбрахме за престъпления. Нямам амбиции към властта. Политиката е обществена работа, заяви първият пряко избран държавен глава.

"Уверен съм, че заради нападките след Боянските ливади дъщеря ми посегна на живота си. Такъв мотив съм сигурен, че има, защото тя беше изключително чувствителна. Възможно е да са й упражнили някакъв натиск, да са я заплашили, и в крайна сметка посегна на живота си. Точно тогава се подготвяше да взема шофьорска книжка, излизаше с една група приятели," каза още Желю Желев.

Реклама
Реклама
Реклама