Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18133735 www.bgdnes.bg

Край на кистите! Проф.Мермерски дава решението!

  • Билката петолистник, ако е на яйчниците 
  • Алое при образувание на гърдата 

КИСТА НА ЯЙЧНИК

Жана Колева е имала преживяване, засягащо здравето на дъщеря й. Иска да помогне и на други жени с подобно заболяване.

Реклама

Дъщеря й получава бактериално замърсяване на бъбрека. Лекуват я с антибиотици. Ликвидират инфекцията в бъбрека, но от насищането на организма с антибиотиците се появяват 4-5 кисти на яйчника.

Колева излекува дъщеря си, като е използва билката петолистник. В литър и половина вода се варят 2 шепи от билката 3 минути. Това количество отвара се изпива за един ден (има аромат на ягода). Момичето пие билката 40 дни. След това отива на преглед при гинеколог. Кистите ги няма.

Друг е случаят на Мария. При профилактичен гинекологичен преглед й откриват киста на яйчника с големина 1,7 см. На жената не е предложено лечение, защото кистите са различни видове и може да се спукат. Мария намира рецепта от природата.

Купува си от билковата аптека корени от блатен тъжник. В 500 мл се варят 3 минути 2 супени лъжици от билката. Кисне 30 минути. Пие се 3 пъти на ден по 150 мл половин час преди хранене.

След един месец Мария отива на преглед. Кистите са изчезнали.

При киста на яйчник проф. Мермерски предлага следната рецепта:

Реклама

Смесват се захаросан мед (една чаена лъжичка) и 20 капки прополисова тинктура. Това количество се нанася върху тампон и вечер преди лягане се поставя във влагалището. Вместо тампон медът може да се поставя в марля, като се прави топче и се завързва с конец. По същия начин се поставя във влагалището вечер, като конецът остава навън. Така се спи. На сутринта се изважда. Прави се промивка с топла отвара от лайка. Това се повтаря 10 дни.

Димитрина Колева от Казанлък сподели с нас в мое предаване: С помощта на природната медицина аз излекувах киста на яйчниците.

Ето и рецептата:

Смесват се добре 1 кг течен мед, 30 грама прополис (пчелен клей), 20 грама пчелно млечице, 125 грама краве масло, 200 грама ориз, смлян на прах, 200 грама леблебия, смляна на прах, 20 лимона, смлени с корите, 30 листа от индрише (нарязани), 10 ампули алое.

От сместа се приема 3 пъти на ден по 1 супена лъжица преди ядене.

Едновременно с това се пие чай от лайка и коприва.

КИСТА НА ОПАШНАТА КОСТ

Маргарита Таргова ни предлага сполучлива рецепта за лечение на киста на опашната кост.

Сварява се смрадлика (тетра) в емайлиран съд. Прави се седяща баня с топлата отвара. След това се промива с кислородна вода. Вземат се свежи листа от цветето бял крем, затоплят се леко, за да омекнат. Намазват се с преварена свинска мас и се поставят върху кистата.

Отгоре се слага марля и лепенка. Процедурата се прави сутрин, обед и вечер в продължение на 10 дни.

Киряки Димова от с. Лозенец лекува киста на опашната кост, като запича леко на силен котлон прясно листо от мушкато. Слага го е върху кистата, закрепва го е с лейкопласт и така престоява 3-4 дни. След третия ден раната се затваря.

Райна от с. Рогозен използва много сполучлива рецепта за лечение на киста на опашката.

Около 20 минути се варят 4-5 лъжици ленено семе. Слага се в тензух и се поставя на болното място. Болният ляга по корем и компресът се държи, докато семето изстине.

Тази процедура се прави 2-3 пъти на ден в продължение на 10 дни, докато излезе жилото. След процедурата мястото се измива със смрадлика.

КИСТА НА ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ

Любка Николова има киста на 4-ти и 5-и прешлен на гръбначния стълб. Търси помощ от природната медицина. Попада й една рецепта, която и до днес прилага, когато има необходимост.

На парче памучен плат се поръсва ябълков оцет и ракия, отгоре се слага едно пакетче бял тамян. Парчето се поставя на болното място (гръбнак, кръст, крака), отгоре се слага найлон, прикрепва се с голям шал, ластичен колан или друго и така се спи.

Тази рецепта се прилага винаги, когато се появи болка.

КИСТА НА ГЪРДАТА

Станка Железчева разказва как е излекувала киста на гърдата. Преди много години жената има мастопатия. лекарите я успокояват, че няма нищо страшно. След няколко години й откриват киста 13 см, казват са й, че ще я наблюдават и ако расте, ще направят пункция.

Станка сама се справя с проблема с билки. Кистата започва да намалява и от 13 става 7 см. На следващата година жената продължава с лечението, до пълното изчезване на кистата. Ето и рецептата за една доза: 200 г листа от алое (най-долните, алоето да не е поливано 10 дни). Листата се начукват и се слагат в тенджера. Добавят се 2 литра вино, 2 кг течен мед, 50 г ранилист, 50 г магарешки бодил. Всичко се вари на водна баня 1 час. Медът се слага накрая.

Отварата се прецежда, налива се в бутилки и се държи в хладилник. Пие се по 1 супена лъжица 30 минути преди хранене 3 пъти на ден. Цялата доза е много, затова може да се направи половин доза.

Ликвидирайте фистулата с вино

Ганка Василева от Пловдив споделя своята рецепта за незарастваща фистула:

"Имах фистула на дебелото черво повече от три години. Три пъти ходих на хирург да я оперира и тя пак се появяваше по-болезнена, мазах я с крем, продаден ми от един народен лечител. Затвори се за около месец и накрая пак се появи. Позната лекарка ми каза нещо, над което първоначално се смях много - лекуване на фистула с вино. Но после реших да опитам - натопих половин филия бял хляб в доброкачествено вино.

След това я оставих на решетъчната лъжица, за да се оттече виното, и я сложих на фистулата. Първоначално щипеше, но скоро разраненото място започна да се отпуска. Филията стоя на раната, докато изсъхне. Повторих процедурата десетина пъти и раната зарасна. Не се прави повече".

Вие питате, проф. Мермерски отговаря 

Флебитът се лекува

с компреси от арника 

Уважаеми проф. Мермерски, поздрави от Червен бряг. Ще обърнете ли внимание и на моя проблем, който е с флебита? Предварително благодаря! Кирил Апостолов, 71 г.

1 рецепта: Флебитът може да се лекува с компреси от арника. За целта 20 капки тинктура от арника се слагат в 500 мл вода, намокря се парче памучен плат и се налага болното място.

2 рецепта: прави се запарка от 2 ч.ч. вряща вода и 1 с.л. лайка, след което се прецежда и се слагат 2 с.л. нектарен мед и сокът на 1 лимон. Пие се като горещ чай 3 пъти дневно.

3 рецепта: може да изпробвате и друг вид компреси: приготвяте гъста каша от хума и оцетена вода (една трета винен оцет и две трети вода) и се нанася върху засегнатия участък.

Четете още

Преборете раните от залежаване!

Преборете раните от залежаване!

Направете кожата си кадифена и сияйна

Направете кожата си кадифена и сияйна

Белтък срещу мазна кожа, кисело зеле помага при петна по лицето и тялото

Белтък срещу мазна кожа, кисело зеле помага при петна по лицето и тялото

Учителка пребори левкемията!

Учителка пребори левкемията!

Реклама
Реклама
Реклама