Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1814569 www.bgdnes.bg

15 г. затвор грозят пазача убиец

Над 15 години затвор грозят охранителя заради стрелбата в столичния квартал "Подуяне", коментираха юристи. При инцидента, който се случи в хладилното депо на БДЖ в събота, загина 16-годишното момче от ромски произход Велин Карамфилов-Жабата. Куршумите на гарда раниха в крака и приятеля му Камен. Двамата пострадали влезли в частния обект заедно с още две момчета, за да крадат железа.


Часове след инцидента бе задържан 50-годишният пазач на обекта на БДЖ. Една от версиите е, че гардът е стрелял с лично оръжие - пушка-помпа. По данни на разследващите обаче охранителите на хладилното депо на БДЖ в ДПодуянеУ имали право да носят само газово оръжие.
Шефът на охранителната фирма БОС Александър Иванов също допуснал в показанията си пред ченгетата, че охранителят е ползвал лично оръжие. Улученият Камен и невредимите 18-годишни Богомил и Спас също твърдят, че по тях е гърмяно с пушка. Последните двама били издирвани с часове, за да се явят в депото при разследващите и да разпознаят кой от пазачите е стрелял по тях. От МВР уточниха, че на работа са били двама от охранителите на фирмата.
В началото на седмицата ще стане ясно с какво оръжие е произведена стрелбата срещу тийнейджърите. Ако се докаже, че задържаният е ползвал личното си оръжие, то тогава ситуацията на охранителя ще се утежни, прогнозират юристите. Те поясниха, че стрелецът е застрашен от над 15 години затвор по чл. 116 от Наказателния кодекс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама