Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1814592 www.bgdnes.bg

Чакат нов палеж от Харакирито

Хора от Стария град на Созопол са в паника след пускането на Пламен Господинов-Харакирито. Подпалвачът, причинил смъртта на трима души, беше пуснат под домашен арест, защото има цироза.
Част от комшиите на 50-годишния Господинов от улица "Пеликан" и живеещите на съседната "Тюлен", където бе запалената къща, признават, че се притесняват Харакирито да не драсне клечката и на друга сграда. Повечето се страхуват и да бъдат цитирани. Някои се съмняват в мотивите на Господинов и дори дали той е реалният подпалвач, въпреки че си призна.
"Съвсем не вярвам на версията, че го е направил, защото са имали неуредени финанси с Георги Георгиев, който по чудо оцеля. Павел и жена му нямат пари и според мен е запалил къщата, за да може после да взима дърва за печката. Виждал съм го да събира и от предишни горели сгради", казва таксиметровият шофьор Марин Чачев. За разлика от свои съседи 39-годишният мъж твърди, че не се притеснява от пускането на Харакирито, защото той не бил "класически престъпник".
Друга съседка, 44-годишната Паулина Константинова, дори заяви, че не може да повярва, че Господинов е подпалвачът, и изказа съмнения за начина, по който е направил самопризнания.
В пожара в ранните часове на 16 ноември загинаха Диана Георгиева (50 г.) и възрастните й родители, които тя се опита да спаси. Единствен оцеля 39-годишният Георги Георгиев, съпруг на Диана. След случилото се Георги се свързал с руснаци, с които се запознали миналото лято. Били се сприятелили и често се чували. Когато братушките разбрали за трагедията, веднага му изпратили пари, с които покрили разходите около погребението. От Нова година Георги Георгиев на техни разноски им бил и на гости в Русия, но след двумесечен престой преди дни се прибрал.
"България Днес" се свърза и с Павел Господинов, но тройният убиец отказа да говори без адвокат. Непосредствено след трагедията той обаче още беше словоохотлив и дори даваше интервюта пред медиите, след като имитираше, че гаси избухналия пожар.
„Видяхме, че цялата махала е в пушек, аз бях сънен, но веднага се овладях, запалих нашата кола. Ние живеем в къщата под изгорялата. Закарах колата до къщата на майка ми, върнах се, сложих си работни дрехи и моментално започнах да помагам на пожарникарите. Опънахме маркучите до хидрантния кран", разказваше тогава Господинов. Семейството е било на квартира при него през 2009 година.
„Въпреки че не са ми платили една част от наема, никога не съм имал резки взаимоотношения с тях. Снощи дори му дадох дрехи да се облече. Никога не съм търсил саморазправа с тях. Георги има да дава и на други места пари за наем. Просто той изведнъж напусна къщата, но аз съм доволен от него, защото съпругата ми беше със счупен крак и той управляваше нашата кола, тъй като аз бях лишен от правоуправление, но никога не съм се отнасял към него зверски", обясняваше той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама