Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1818118 www.bgdnes.bg

Шпионин дебне новия папа

Шпионин дебне в покоите на новия папа във Ватикана.
Напусналият Светия престол Бенедикт XVI остави "уше", което да слухти за тайните на наследника му. Доносникът е Георг Генсвейн , който е личен секретар от 2003 г. на "пенсиониралия" се 85-годишен германски теолог и ще продължи да изпълнява тази длъжност и за новия глава на Католическата църква. Конклавът на кардиналите трябва да избере бъдещия си духовен водач до края на този месец, който обаче ще трябва да внимава какво и пред кого приказва.
"През деня Генсвейн ще служи на новия си господар, но и ще следи ставащото наоколо", убедени са запознати. "В края на деня ще се отправя към замъка „Гандолфо“, където Бенедикт XVI ще пребивава през следващите два месеца, докато ремонтират манастира във Ватикана, който ще бъде негов последен дом. Там отец Георг почти сигурно ще информира абдикиралия от престола папа за нещата от кухнята. Така, въпреки че на 11 февруари втрещи християнския свят с думите, че няма "силата на духа и тялото", за да продължи, роденият като Йозеф Ратцингер свещеник ще следи изкъсо политическите и духовните дела на града-държава", допълват те.
Възрастният папа пожела да изчезне от очите на обществото и да се отдаде само и единствено на молитви, като обеща безусловното си подчинение и почит на наследника си. Това обаче едва ли ще се случи, защото, след като пое Католическата църква през 2005 г. след смъртта на Йоан Павел ІІ, Ратцингер си създаде мрежа от предани до гроб свещеници, които са готови да предадат новия си водач, за да служат вярно на човека, които ги лансира във Ватикана, коментират посветени в задкулисните игри в Светия престол.


Роденият в малкото германско градче Ридерн ам Валд архиепископ Георг Генсвейн бе посочен от известен блогър като любовник на папа Бенедикт ХVI.
Изявеният гей Андрю Съливан набеди секретаря, че е интимен приятел на Светия отец, за което обаче няма никакви доказателства. Според него фактът, че дясната ръка на бившия папа ще продължи да живее с него, е много показателен в тази насока и разкрива тайна гей връзка между двамата. Съливан е скептичен, че това в никакъв случай не може да бъде нормално съжителство и по-скоро трябва да се търсят хомозависимости между двамата свещеници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама