Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18192340 www.bgdnes.bg

Гаргата Гаро стана домашен любимец, но краде

Птицата сама избира стопаните си 

Пернатото се къпе два пъти на ден, иска внимание 

Гарга се настани в дома на варненско семейство! Пернатият Гаро сам избира стопаните си преди малко повече от година. Когато каца в двора на фамилия Яневи, се подплашва от домашната котка и търси спасение върху главата на съпруга Йордан. След като получава закрила, Гаро не се отлепя от мъжа и става член и домашен любимец на семейството.

"Живее си напълно свободно. Ние го пускаме, но той винаги се връща. Все се върти около мен. Взимам го на разходка, в гаража, пускам го в къщата", споделя пред "България Днес" Йордан Янев.

Реклама

След толкова време съвместно съжителство Яневи вече са опознали много добре навиците на нестандартния си любимец. Отдавна разбират, че Гаро много държи на личната си хигиена. Заради това му подготвят банята за къпане по два пъти на ден.

"Аз имам ангажимента да му мия клетката всеки ден, иначе се сърди", допълва Янев.

Йордан и съпругата му Кремена са забелязали, че птицата е и много ревнива. Често мълчи и се прави на недостъпен, но в момента, в който спрат да му обръщат внимание, започва да се дразни.

"Направо става нетърпим, докато не му обърнеш нужното внимание", смее се Йордан.

Гаро обитава клетка в гаража и когато се умори от разходки, отива да отдъхне там. Научил се е да свири и да имитира лая на съседското куче. С времето семейството разбира, че Гаро е и клептоман. Голяма слабост са му лъскавите предмети. Разбират го, когато открадва обецата на дъщерята Галя.

"Гаро е изключително любопитен, нахален и безстрашен хулиган. Случвало се е да се опитва да ми открадне дори ключовете от колата, редовно взима части от гаража и ги крие. Въпреки това всички много го обичаме и се забавляваме с него", категоричен е стопанинът на гаргата.

Сред най-любимите неща за ядене на черната птица са котешките гранули и семейство Яневи често го черпят именно с това.

Реклама
Реклама
Реклама