Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1821497 www.bgdnes.bg

Погребаха 18-годишната Даниела в черна абитуриентска рокля

„Стани, Дани, да видиш колко приятелки са дошли на рождения ти ден - вместо с бяла лимузина, с катафалка те изпращаме." Майката на ученичката Даниела Постолова мълви думите напълно съсипана.

Погребалната процесия с тленните останки на момичето от благоевградското село Падеш тръгна малко след 11,30 ч.

Реклама

Точно в 10 часа тази сутрин съучениците на дванадесетокластничката от гимназията по текстил в Благоевград Даниела се събраха на входа на потъналото в скръб училище и тръгнаха за погребението й в селото. Абитуриентите на гимназията бяха съкрушени от нелепата смърт на приятелката си, която издъхна завчера вечерта след 20-дневна кома, причинена от натравяне с течност за чистачки на купон в Падеш.

Шокът от случилото се с Даниела бе изписан на лицата на гимназистите, с които вчера цял ден работиха психолози. На чина на Даниела в класната стая бяха оставени цветя.
Днес е рожденият ден на 18-годишната Даниела, завчера бе готова и абитуриентската й рокля - черна, по неин модел. С нея тя ще бъде погребана.

Малко преди 9 сутринта в дома на семейство Постолови в Падеш за последно сбогом с Даниела пристигнаха родителите на 16-годишния Кристиян Чучков - Мария и Иван. Момчето, което също бе част от компанията на злощастния купон, още е в „Пирогов" в кома. Състоянието му е изключително тежко. Родителите му всеки ден са в болницата в очакване на чудо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама