Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18220144 www.bgdnes.bg

Красавици превзеха парламента

Събранието пак зацикли

Демонстрират стил, акцентират на черно и бяло

С истински марш на красавици събра погледите първият ден на 50-ия парламент.

Вече познати лица, но и много нови хубавици, част от които все още неразпознаваеми за широката публика, озариха пленарната зала на Народното събрание. Всички те бяха стилни, заложили най-вече на черно и бяло в деловите си елегантни тоалети. Тепърва новите избранички ще трябва да покажат дали външната им красота е съпроводена и с вътрешна, с интелект, култура, диалогичност и професионализъм.

Реклама

За първия пост в парламента и държавата ГЕРБ предложиха също изящна дама - Рая Назарян. И двата опита тя да спечели председателското място обаче се провалиха - не й достигнаха 6 гласа, тъй като за нея гласуваха само ГЕРБ и ДПС. Политиката надделя над естетиката, но парламентът си остава мястото, където се прави най-вече политика.

И депутатите я започнаха кой както я разбира.

Лидерът на най-новата формация "Величие" например закъсня с 20 минути за заседанието и пропусна депутатската клетва. По тази причина нямаше право да остане в пленарната зала, откъдето по покана на квесторите трябваше да напусне. Навън "полковникът" обясни, че тепърва ще се решава кога да се закълне.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остана разочарован, че парламентът не избра Рая Назарян за председател на парламента, и обвърза този избор със съставянето на правителство.

"Хайде да седнем и да направим едно стабилно управление, както ни нареди народът - първият, вторият и третият. Това е изходът от кризата", бе прочитът на изборите от страна на Борисов. Третият – ПП-ДБ, обаче бяха категорични, че няма условие коалицията им да подкрепи правителство на ГЕРБ. Лидерът на ДБ в оставка Христо Иванов попита защо Борисов трябваше да счупи предишното правителство, че да иска отново от същото.

Борисов отговори, че правителството им е било свалено заради нежеланието за реформи. След около часа декларации и пожелания парламентът се разпусна. Днес първото им заседание продължава.

Реклама
Реклама
Реклама