Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1825762 www.bgdnes.bg

Таня, майката на убитата Петя, кълне: Да го преследва мъртва цял живот!

Дано всеки път когато Емил мигне, да вижда дъщеря ми и нероденото им дете. Това пророни през сълзи вчера пред "България Днес" Таня Тодорова, майка на зверски убитата Петя.

Почернената майка се вайкаше как да организира погребението на дъщеря си и как да успокоява другите роднини. "Гледам да съм мъжко момиче и да се държа", призна Таня.
Семейството е знаело, че Петя е бременна, и я подкрепяло. Когато прочели в някои медии, че тя била лека жена, се потресли. На баща й Симо му прилошало и в сряда викали линейка, за да го свестяват. Роднините се учудили на писанията, че бащата щял да изгони бременната си щерка, и са категорични, че това не е вярно.

Реклама

Зла съдба е застигнала Тодорови напоследък. Оказа се, че бабата на Петя починала съвсем наскоро и в неделя семейството я почело за 9 дни от смъртта й.
"Имам си приятел, от когото съм бременна. Обичам го и искам да живея с него, да си гледаме детето", споделила Петя пред продавачка в кварталния магазин. Девойката разбрала, че е бременна, една седмица преди да я убият.

"Трябва да му кажа. Искам да знам какво е неговото решение", казала Петя. "Само недей да ходиш сама да се срещаш с него", посъветвала я продавачката.
Момичето по цял ден висяло пред бакалията и много обичало да се радва на улично куче, което имало колиба отпред. Щом се стъмнело обаче, се прибирала, защото имала страх от тъмното.

"Прекрасно дете беше, добро и възпитано. Не беше такава, каквато я изкарват. Питайте хората от квартала", плачеше леля Мими на входа на магазина. Петя винаги поздравявала клиентите, които влизали. На някои съседи им помагала, като ходила да им пазарува, а те й се отплащали с някой лев.
Девойката завършила помощно училище и си търсела работа. Наемали я за по няколко дни, но после я пъдели. Последно баща й щял да я урежда да работи на бензиностанция.

Тодорови са обикновено, нормално семейство, разказват съседите им. Бащата Симо бил шофьор, а майката Таня работела в магазин за левче. Петя имала и по-малък брат Любо, който тази година ще бъде абитуриент. Роднините ще трябва да чакат поне до понеделник, когато са им казали, че ще освободят трупа. Заради жестокото убийство не им дали да видят снимките на тялото.

Петя ще бъде погребана в бяла рокля, а на гроба й ще бъде сложен бял кръст. Съседите на семейството в жк "Обеля" са поставили кутия за дарения, за да подпомогнат организацията на погребението.
"Потресени сме. Не можем да повярваме. Като казаха, че Петя е убита, си мислехме, че е лоша шега", разказваше през сълзи продавачката леля Мими.

Реклама

Настоящата приятелка на Емил:

Поискала е да заживеят заедно

Не мисля, че бебето е на Емил


"Емил беше агресивен, но аз умеех да го успокоявам. Заедно сме от три месеца, но вече за мен всичко приключи. Ако знаех, че е забременил Петя. Ако знаех, нямаше да се стигне дотук. Но той не ми беше казал нищо." Това разкри единствено пред "България Днес" настоящата приятелка на Емил - Наталия***(истинското име на момичето се пази в редакцията).
"С Емил сме заедно от три месеца. Знаех за Петя, но връзката им беше приключила преди година и половина. Бяха останали само приятели, но тя беше луда по него. Търсеше го денонощно по телефона. Молеше го да са заедно. Твърдеше, че го обича", разказа Наталия. Според разследващите обаче Емил е обичал да има по 4-5 приятелки едновременно. Падал си е по разкрепостения секс и затова включил и приятеля си Михаил в секса с Петя. Паралелно Емил залъгвал Петя, че са заедно. Момичето дори разказало, че си има приятел, само пред майка си Таня, защото се страхувало от агресивния си баща. Само майка й знаела, че Петя е бременна, до миналия уикенд, когато разбрал и бащата. Тогава Петя решила да избяга и се чула с Емил в неделя по телефона. Тогава му казала, че е бременна и че той е бащата на детето й.
"Не съм сигурна, че детето е от Емил, защото тя спеше и с МихаилУ, опонира настоящото гадже на Емил - Наталия. "Предполагам, че тя нещо го е издразнила и той е превъртял. Не мисля, че я е убил заради бебето. По-скоро тя се е опитала да го застави да заживеят заедно. А той мрази да му заповядват!", е версията на мистериозната Наталия. Тя не е виждала Емил от неделя. Последно се чуват в понеделник вечерта - около 21.30 ч. Според аутопсията Петя е убита няколко часа по-рано. "Бяхме се скарали за това, че ме беше блокирал във Фейсбук. Говорихме около 2 часа. Каза ми, че много ме обича и че много му липсвам, но тъй като бяхме леко скарани, аз го отрязах и му казах, че ако мисли да продължава да се държи като кретен и да се цупи за глупости, просто е по-добре да се разделим и кой откъде е. Той ми отвърна: "Моля те, недей така, недей и ти да ме изоставяш така и без това сега ми е много напрегнато", спомня си Наталия. Според нея Емил е бил много самотен, защото семейството му не било в София. Живеел само с баба си. Нямали телевизор в дома, а жената не четяла вестници. Затова до вторник не знаела какво се е случило с внука й.
В понеделник Емил не звъннал на Наталия цял ден. Бил на интервю за работа в друга бензиностанция, където тя го уредила да отиде. Отишъл с приятеля си Михаил.
"Във вторник сутринта той ми звъна към 9.30 ч., но аз не можех да вдигна, защото бях на работа. След това му звънях, но телефонът му беше изключен. Към 15.00 ч. получих съобщение, че номерът му е активен, но така и не ми звънна. От работа му звънях от 19.30 до 23.30 ч., но така и не ми вдигна", разказва Наталия.
Емил е бил задържан от полицията във вторник. Полицаите стигнали до него, след като разпитали майката и бащата на Петя. Те споделили, че знаят, че тя е гадже с Емил. Бащата позвънил на младежа, за да го попита къде е дъщеря му, която не е прибирала от неделя. Криминалистите отначало се усъмнили в бащата Симо, който има афинитет към чашката и е избухлив. Същевременно проверявали и версията, че Емил има пръст в изчезването на Петя.
Емил се издънил още в обясненията си пред бащата на жертвата. Заявил, че цял ден е на работа в бензиностанция, в която въобще не е бил нает. При задържането отново излъгал полицаите - този път казал, че по времето, когато е убита Петя, е бил с приятел. При проверката обаче той отрекъл да е виждал Емил в последните месеци. Междувременно имало разминавания и във версиите на Михаил и Емил. Тепърва ще се изяснява кой е и бащата на детето.


Михаил спасил бившата на Емил

Емил не за първи път проявява агресия. Преди няколко месеца той решава да запали бившата си приятелка Даниела. Емил е извикал Михаил, запасен с туба бензин. Отишли са на същото място, където е убита Петя. Когато Михаил разбрал замисъла на Емил, едва спасил въпросната Даниела. Емил не е пиел, не е пушел и не е използвал наркотици. Въпреки това той е познат на полицията за поредица хулигански прояви. Преди време го уволнили от друга бензиностанция, защото разкъсал ризата на клиент, който не си платил. Потърпевшият подал жалба и Емил бил изритан.

Откриват трупа в шахта с кал

Разкриването на жестокото престъпление започва, след като във вторник към 14 часа младежи се натъкват на тялото на мъртва млада жена край река Стубела в столичния "Западен парк". Момчетата се натъкват на зловещата гледка при тръбите в колекторна шахта под огромния резервоар, който захранва Западна София с питейна вода. Кръвта им се смразява при вида на надничащо изпод калта женско лице. За минути мястото е блокирано от десетки полицаи, по-късно и пожарна. Криминалистите спуснали триметрова стълба, за да могат да стигнат до трупа. Малко след това униформените установяват, че жената е убита и това е 20-годишната Петя Тодорова от столичния квартал "Обеля".
С мистериозния случай се захващат криминалисти от софийските Трето и Девето РПУ. След разговори с близките на убитата става ясно, че през уикенда Петя е разбрала, че е бременна. Малко по-късно 20-годишният Емил и 23-годишният му приятел Михаил, с които момичето е видяно за последно, са задържани. При разпитите двамата признават, че са убили Петя в понеделник малко след здрачаване. Според униформените обаче има разминаване във версиите на двамата авери какво точно се е случило във вечерта на убийството. Става ясно още, че Петя е имала сексуални контакти с едното от момчетата - Михаил, който е от ромски произход, а след това и с Емил. Именно втория тя посочила за баща на детето си. Обадила му се в неделя да му съобщи новината, че ще става баща. Разбрали се да се видят на следващия ден, за да решат какво ще правят. Емил обаче сметнал, че му е рано за семейство, и се уговорил с Михаил да отстранят проблема по брутален начин.
В понеделник сутринта Емил с нищо не показвал, че е замислил убийство. Дори отишъл на интервю за работа в бензиностанция, след като преди време бил уволнен. Следобед заедно с Михаил се срещнали с Петя. Минали през апартамента на Емил в "Люлин" и привечер двамата предложили на момичето да се разходят до любимото им място в местността Смърдана над квартал "Факултета". Въпреки че поляната е засипана с боклуци, а заради незаконната сеч от близката брезова горичка не е останало почти нищо след зимата, мястото било любимо на тези, които искат да се насладят на залязващото над Витоша слънце. Когато стигнали до бетонната шахта, Емил и Михаил се нахвърлили с юмруци и ритници върху момичето. Вероятно единият е държал устата й, защото живеещите наблизо не са чули нищо. След като Петя спряла да диша, извергите пуснали тялото в шахтата, нахвърляли пръст от съседна купчина и се прибрали по домовете си.
Извършената в сряда аутопсия показала, че момичето е починало около 18 часа в понеделник вследствие на тежка черепно-мозъчна травма. Медиците са установили, че Петя е била бременна в четвъртия месец.

 

Реклама
Реклама
Реклама