Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1827704 www.bgdnes.bg

Събарят една от вилите на Баневи

След неколкократни обжалвания до всички възможни инстанции от страна на Йордан и Мария Баневи, родители на олигарха Николай Банев, ВАС постанови премахването на незаконните строежи в хасковското село Спахиево. Висшата съдебна инстанция потвърди решението на РДНСК, което значи, че най-после багерите ще захапят масивната ограда на имението на Баневи, както и едната от вилите, която е незаконна.


Брилянтната двуетажна сграда е построена на площ от 410 кв. метра, а заедно с масивната 750-метрова ограда ще трябва да бъде премахнат и 603 кв. метра корт, на който Банев-младши е играл тенис само един или два пъти.

Реклама

В имението, изградено на площ от 25 декара, се ширеше само бай Йордан - бащата на олигарха. В единия от сбутаните ъгли на същото имение, в старата, схлупена къща на фамилията, живее братът на бай Йордан - Баню Банев. 90-годишният старец е самотен, без ток и без вода, сам се справя с живота, както може.

От проверката на РДНСК се оказва, че неговата схлупена барака е законна, построена на бащиния му имот и няма да се наложи събарянето й.

Сагата с имението на фамилията Баневи се точи от няколко години. Тъкмо РДНСК издаде заповед за събарянето на оградата и вилата и аха багерите да ги захапят, но все нещо пречи. Вместо да тръгнат към това имение, багерите обърнаха посоката и сринаха законната, единствена къща на бай Георги Бедния, който остана на улицата. Човекът дори припадна и беше откаран в болницата като видя как рушат къщата му, но и това не спря изпълнението на заповедта на ДНСК.

Оградата и едната от вилите на фамилията Баневи, обявени за незаконни преди повече от една година, продължават да дават отпор на багерите. Сега, след като стана ясно, че решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване, не остава нищо друго освен багерите да тръгнат към Спахиево. Дали обаче това ще се случи, предстои да видим в близките няколко дни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама