Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1827774 www.bgdnes.bg

Емил Азов скачал по главата на Петя

 

Софийският градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 19-годишния Емил Азов и 24-годишния Михаил Миков, обвинени в бруталното убийство на 20-годишната Петя Тодорова.
Петя бе убита на 4 март около 18 часа в "Западен парк". Тя била пребита с юмруци и летва от двамата обвиняеми, като съдът установи, че 19-годишният Емил Азов е скачал по корема и главата й. След това момичето било удушено.


Още преди да започне разглеждането на мярката Азов, за когото убитата Петя твърдяла, че е баща на нероденото й дете, заяви: "Ужасно съжалявам за стореното. Искам да изкажа съболезнованията си на близките на Петя. Бях силно афектиран тогава и не мислех".
Приятелят му Михаил, за когото от полицията съобщиха, че е съучастник в убийството от солидарност и близки отношения с Емил, също каза пред магистратите, че съжалява изключително много и дори би се самоубил заради стореното от него.
Защитата поиска двамата да бъдат освободени под гаранция, тъй като няма реална опасност да се укрият или да извършат ново престъпление. Според адвокатката на Емил Азов, той е искал само да сплаши Петя, а не да я убие.



В отговор на това съдът използва показанията на свидетелката Даниела Георгиева, която също имала връзка с Азов. Пред съда тя е разказала, че е водена в същия парк от обвиняемия, като той излял върху якето й запалителна течност и я е заплашил, че ще я изгори жива, ако реши да прекрати връзката си с него.
"Това е планирано убийство", категоричен бе обаче съдията по делото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама