Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1832629 www.bgdnes.bg

Никой не ще ролекса на Николай

Никой не пожела да наддава за часовника марка "Ролекс" на пловдивския митрополит Николай вчера. На търга за луксозния аксесоар не се появи нито един човек.

 

Митрополитът реши да дари скъпия часовник на пловдивския храм "Света Марина". С парите те трябваше да си платят високата сметка за ток от 3000 лв. Още с обявяването на решението за продажба на часовника светският хроникьор Евгени Минчев пожела да го купи, като предложи 5000 лв. Това обаче му бе отказано от Пловдивската митрополия. Вчера пък на търга не се появи нито един желаещ да купи скъпоценния накит.

Реклама

Няколко души минали час преди началото на търга на оглед. Те обаче се отказали, тъй като първоначалната цена от 11 600 лева им се сторила много висока. Един от тях дори определил часовника като мутренско украшение, което би подхождало и на италиански мафиот.

"Кой ще даде 11 600 лева?", попитал Христо Костадинов, който дошъл на оглед и си тръгнал от търга. Повечето от зяпачите, появили се само да видят прословутия часовник, коментираха, че не биха дали повече от 300 лв. за него.

Часовникът на митрополитът е марка "Ролекс", модел DateJust. Годината на производството му е 2005-а, като е изграден от неръждаема стомана, жълто злато, сапфирен кристал. Това пишело в оценката на часовника при даването му за търга.
Предстои да бъде насрочен втори търг, но не се знае кога ще е датата за него. Тя ще стане ясна след обсъждане на сбирка на настоятелите на храма "Света Марина".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама