Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1833690 www.bgdnes.bg

Ръката на надеждата - 12 години по-късно (снимки)

 

Тази снимка е направена от Майкъл Кланси през ноември 1999 година и трябваше да стане фотошедьовърът на годинта или най-малкото – „Снимка на десетилетието“.

Но всичко се случи много по-прозаично. До неотдавна тази снимка можеше да бъде видяна само от този, който си купи вестника, в който тя е публикувана.

Реклама


На снимката се вижда нероден младенец на 21 седмици. Той се казва Самюел Армас и в момента го оперира хирургът Джоузев Брюнер. Тази операция се оказва животоспасяваща за бебето, и Самюел не би оживял, ако не бе извлечен от утробата на майка си, която по професия е акушерка. Доктор Брюнер прави тези сложни операции на ембриони като извлича с цезарово сечение матката от утробата на майката и прави разрез за да достигне до плода. Точно в този момент малкият нероден още Самюел протяга мъничката си ръчичка и здраво хваща своя спасител за пръста.

Доктор Брюнер 12 години по-късно разказва за този момент пред списание „Тайм“, че това е бил най-вълнуващия момент в неговия живот. Аз буквално се вкамених и не можех да помръдна, казва хирургът.



Вижте днес как порасна Самюел Армас. Стана голямо, здраво и щастливо момче!



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама