Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1833749 www.bgdnes.bg

Грузинци точили карти в България по нов метод

Задържане под стража постанови днес Варненският окръжен съд за двама грузинци, уличени в източване на банкови сметки по нова схема. Методът им на работа минава чрез система от поръчители, чрез които са придобивали информация. Схемата е толкова иновативна, че съдията забрани на прокурора по делото да я огласява.


В ареста засега остават Вадим Шеен и Сергей Шарашенидзе. Двамата са точили карти в цялата страна. Наскоро те бяха арестувани в хотел в комплекс "Златни пясъци". Там са открити 19 пластики, компютърни конфигурации и марихуана.

Реклама

Шарашенидзе е разказал пред прокурорите схемата за източване. С тях е работил и българинът Тодор Димитров, който обаче е пуснат под гаранция срещу 500 лв., въпреки предходни присъди на територията на България.

Прокуратурата съобщи, че двама души от ромски произход вчера са завели възрастна жена в отдел „Миграция". Тя е предложила да регистрира на своя адрес Вадим и Сергей. Досега двамата не са осъждани в България, но са имали неприятности с органите на съдебната система във Франция и Германия. Могат да обжалват до три дни решението за задържане под стража. „Всяко обжалване удължава делото", предупреди съдията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама