Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1833811 www.bgdnes.bg

Плашат със смърт Божидар Димитров

Историкът Божидар Димитров е заплашен със смърт от неизвестна досега македонска организация с абревиатура МПГ. 30 писма са пристигнали заедно в един плик до Националния исторически музей от врагове на професора.


Това е трети път, в който директорът на НИМ е заплашен със смърт. Заедно с него е заплашен и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Двамата са заплашени, че, ако стъпят в Македония, живи няма да излязат от там. Писмата са пълни и с псувни, казва историкът, който този път е приел насериозно смъртоносните послания.

Реклама

По думите му гражданите отвъд Вардара са се разлютили заради негово скорошно предаване. Димитров е известен с това, че не пести остри думи, когато се касае за исторически факти и събития, свързани с бившата югорепублика.

Студенти от Македония, които учат у нас, се оказаха автори на предишните заплахи.

"Оказаха се момчета, които са психичноболни", обяснява професорът, който мисли утре да се обърне към ДАНС, тъй като смята сигнала за сериозен. Другото намерение на историка е да покани всичките от въпросното МПГ, което той разчита като Македонско патриотичмно гюбре (лайно, боклук), в сръбския ресторант на бул. "Братя Бъкстон".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама