Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1834582 www.bgdnes.bg

Родители и ученици се вдигнаха в защита на учителя Христо Данев, гонят директорката

Близо 200 пловдивчани се събраха за да изразят подкрепата си към учителя Христо Данев, който бе уволнен на 28 февруари, след като организира популярния танц „Харлем шейк" в двора на хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий".

Сред присъстващите имаше както родители и ученици, така и граждани. Учениците носеха плакат с надпис „Ние не сме тухла в стената. Разберете го!". На протеста имаше и озвучителна уредба.

Реклама

Хората се обявиха за реабилитирането на учителя по английски език, оставката на директорката Соня Киркова и цялостна промяна в образователната система. Бяха прочетени есета в защита на учителя. Събралите се хора се заканиха отново да танцуват „Харлем шейк". На мястото е осигурена е полицейска охрана, а самият Христо Данев не се появи.

„Познавам работата на Данев. Най-жалкото е, че нито един колега не го защити", заяви една от майките, преподавател по професия, пред Би Ти Ви.

По-рано в декларация на Съюза на учениците в България Христо Данев също бе защитен. В документа бе подчертана неговата изключително добра репутация пред учениците в училището.

„Извършени са редица злоупотреби с влияние и власт на директора, който не се е съобразил с мнението на огромна част от ученическата общност в училището. Заплашвани са ученици, потулвани са подписки в подкрепа на г-н Данев и насилствено са започвани други против него", се казва в декларацията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама