Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1838409 www.bgdnes.bg

Последният натровен с течност за чистачки още е в кома

16-годишният Кристиян Чучков, който заедно с приятили се натрови с течност за чистачки на купон в благоевградското село Падеш, още е на прага на смъртта, информира сайтът Struma.com.

Днес се навършва точно един месец от деня, в който той изпадна в кома и бе настанен в реанимацията на „Пирогов" в София.

Реклама

Днес родителите му Иван и Мария се върнаха от София, където бяха за пореден път.

„Няма промяна в състоянието му, органите не работят, работи само сърчицето му", проплака баща му Иван Чучков.

Преди дни той и съпругата му Мария били на лекар, тъй като кръвното им рязко се покачило и не могат без лекарства. Днес изтича и отпускът на Иван, който взел след инцидента. „Може би ще трябва да напусна, кой ще ме търпи, още повече работя като пазач нощно време", казва родителят.

В това състояние съпругата му не може да остава сама нощем, допълва той: „Става, плаче, прилошава й. Може би трябва да търся работа редовна смяна, за да съм около нея, на никой не пожелавам такава мъка. За миг животът ти сякаш се обръща, чувствам се жив-мъртъв. Та това е нашето единствено дете."

От „Пирогов" не дали никаква прогноза за състоянието на Кристиян. Казали само „чакаме".

След купона на 12 февруари в „Пирогов" постъпиха 6 деца, натровени с течност за чистачки. Четирима бяха изписани. Преди дни почина Даниела Постолова. Последният, останал в болницата, е Кристиян.

Реклама
Реклама
Реклама