Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1838516 www.bgdnes.bg

Роми стрелят по линейка в Пловдив

Линейка на Спешна помощ е била обстрелвана в ромската Шекер махала в Пловдив, съобщи Фокус, позовавйки се на информация от Министерството на здравеопазването.

Няма пострадали от медицинския екип. Медиците са били на адрес след обаждане за спешен случай с мъж с епилепсия, който е бил със затруднено дишане.

Реклама

Повикването на тел. 112 е постъпило в 10,24 ч. На място веднага се е отзовал свободен медицински екип, който по време на повикването се е намирал на 200 метра от адреса. Пациентът е 49-годишен мъж със захарен диабет от I тип, както и с хронична обструктивна белодробна болест. След като му е оказана необходимата помощ медицинският екип е преценил, че не се налага спешна хоспитализация. В 10,55ч. екипът уведомява диспечера, че помощта е оказана на място и колата тръгва обратно към ЦСМП-Пловдив.

Няма данни на адреса на посещението да е възниквал конфликт.

При потеглянето на линейката по нея е започнала стрелба, вероятно с въздушна пушка. Директорът на ЦСМП Пловдив незабавно е информирал ръководството на областната дирекция на МВР и прокуратурата за възникналата ситуация.

Повиканият екип на полицията пристига след 20 минути. Линейката е изтеглена до близкото полицейско управление. Огледът й продължава и към момента.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама