Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1838649 www.bgdnes.bg

Менда Стоянова за 41-ия парламент: Можеше да работим по-конструктивно

"Ниският рейтинг на Народното събрание не е само за това, че много често в пленарна зала имаме остри пререкания и не особено красиви случаи. Хората наистина не разбират какви са задълженията и отговорността на Народното събрание и концентрират в него и в народните представители очаквания за това то да може да се справи с всички въпроси. Ние имаме разделение на властите, Народното събрание има своя специфична законодателна функция и ако това се разбира, мисля, че оценките биха били по-добри", смята Стоянова.


Тя заяви, че този парламент е приел много и много важни законодателни актове. "Можеше да работим по-конструктивно. Бюджетната комисия, на която аз бях председател, може да бъде пример по отношение за това как може политическите сили да работят конструктивно и професионално по нормативните актове, които подготвяме и приемаме. За съжаление това не винаги се случва в пленарна зала", каза тя.

На въпрос каква оценка поставя на работата на парламента в този мандат тя отговори: "Въздържам се да слагам числови или други оценки, защото работата беше разнопосочна. Имаше много добри моменти, имаше много добри законодателни решения, имаше и по-лоши, имаше и грозни сцени на противопоставяне. Смятам, че в общи линии 41-ото Народно събрание, макар и с по-скъсен мандат, успя да изпълни своите задачи".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама