Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1839008 www.bgdnes.bg

Гей сауна обслужва Ватикана

Видни кардинали, които участват в избора на нов папа в Сикстинската капела, живеят в сграда, където се помещава най-известната гей сауна в Рим.
Любимото свърталище на хомосексуалистите е най-голямото в Европа и се намира в самия център на Вечния град. Мястото за релакс и отдих - "Европа мултиклуб", се помещава на партера в скъпарска кооперация на улица "Кардучи", а на етажите над него Ватикана притежава 19 апартамента. Те са закупени през 2008 г. по време на управлението на Бенедикт ХVІ, който според слуховете напусна Светия престол заради масовата поквара, която била повсеместна между висшите католически свещеници. Цената на имотите е 21 млн. паунда, твърди британският таблоид "Дейли мейл".
Най-луксозният и внушителен апартамент, който се намира точно над сауната, се обитава от 76-годишният кардинал Иван Диас , по-известен като "Принца на църквата". Той ръководи Конгрегацията за евангелизация на народите, която е сред най-висшите длъжности в йерархията на града-държава. Висшият духовник, който е индиец и бивш архиепископ на мегаполиса Мумбай, се шири в имот с 12 стаи в импозантната сграда.
"Без съмнение кардинал Диас е наясно с това, което се случва на метри от дома му, въпреки че сауната има отделен вход от апартаментите в сградата", коментира в. "Дейли мейл". "Гейовете и лесбийките са болни хора, които могат да бъдат излекувани чрез покаяние", вярва компрометираният свещеник, цитиран от в. "Индипендънт".
Купонът на улица "Кардучи" е денонощен, а част от забавленията са в турската баня, финландската сауна, водни пързалки и еротични масажи, твърди "Дейли мейл". В сайта на сауната челно място заема гвоздеят в програмата, който представлява танцьор на пилон. В края на изпълнението си атрактивният младеж се преоблича като свещеник, което докарва до полуда многолюдната публика.  
Според италианската преса за главен инициатор на покупката на скандалните имоти се смята кардинал Тарцисио Бертоне. Той бе дясна ръка на досегашния папа Бенедикт XVI. За голяма част от правоверните християни във Ватикана той бил недолюбван заради странното му поведение и непрозрачното му управление на средствата на Светия престол.
Разкритията за особената близост на голяма част от гей общността в Рим и кардиналите идва само часове преди Ватикана да бъде оглавена от нов понтифик. Във вторник след обяд мъжете в червени раса бяха заключени в рисуваната от Микеланджело капела, за да определят най-достойния между тях за водач на Католическата църква. Едва ли обаче бъдещият папа ще остане доволен от поредния чудовищен гей скандал, който е забъркан от най-видните лидери на църквата, призвани да спрат отлива на млади хора от нея, убедени са наблюдатели.


Отец зове за обратен папа

Новият папа задължително трябва да бъде гей, категоричен е един от най-известните и противоречиви свещеници в Италия дон Андреа Гало.
Според свещеника от Общността на Сан Бенедето Ал Порто от Генуа това би бил отличен избор, "защото всички Божии чада са еднакви". Известният с крайнолевите си политически виждания 84-годишен отец изтъква, че същността на християнството е фактът, че всички сме Божи синове и дъщери.
"Ако папата е хомосексуален, това ще позволи на всички гейове в църквата свободно да изразят сексуалните си предпочитания, тъй като в момента те потискат своята същност, която с течение на времето се изражда в педофилия", коментира пред италианското "Радио 24" дон Гало.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама