Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1839875 www.bgdnes.bg

Парнаджия държи малолетна любима в затвор, сам попада зад решетките за 2 г.

Две години ще лежи в затвора 40-годишният Ивайло Петров от свищовското село Царевец за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно момиче, съобщи сайта "Янтра днес", като цитира съда.

Той държал насила 14-годишната П.Я. под ключ в мазата на кметството.

Между двамата имало любовни отношения. Петров купил на девойката сим карта, която се водела на негово име. Скарали се заради голяма сметка, която Ивайло трябвало да плаща.

Реклама

Скандалът станал в помещение, където се съхранявали въглищата за локалното отопление на кметството, а Петров работел като параджия.

В хода на разследването мъжът признал за стореното и се съгласил на споразумение с прокуратурата.

За противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице Наказателният кодекс предвижда от 3 до 10 г. затвор. Със споразумението съдът е бил длъжен да намали наказанието под минимума, но Ивайло Петров ще трябва да го изтърпи ефективно поради многобройните си предишни присъди.

Рецидивистът е прекарал няколко години зад решетките в миналото, след като убил баба си, изнасилил малолетната и направил опит да извърши същото с друго. Опитът бил предотвратен от майката на детето, която Ивайло пребил зверски. След последното му излизане от затвора селото дори започнало подписка за изгонването му от населеното място, заради постоянния страх от изстъпленията му.

Решение на съда е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама