Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1844127 www.bgdnes.bg

И Меркел има двойник!

Двойничка на германския канцлер Ангела Меркел плъзна в Берлин. След новия папа Франциск, който откри свое копие в Холивуд, и фрау Европа се сдоби с по-добра версия.

Подобрената Меркел всъщност се казва Муркел и е героиня в политическа сатира по телевизията, разказва в. "Билд". Сателитният канал САТ1 почна да излъчва филма "Министърът" - пародия на управлението на германската християндемократка.

Реклама


В ролята на 58-годишната Меркел влиза актрисата Катарина Талбах, с година по-възрастна от канцлерката. Приликата между двете е поразяваща, единствената по-очебийна разлика е в по-светлите очи на имитаторката и в по-чаровната й усмивка. Талбах копира всичко - позата, прическата, жестовете - и признава, че месеци наред е гледала видеозаписи и снимки на Ангела.

"Не знам дали да го приемам като комплимент", отвръща актрисата на похвалите към изпълнението й. На въпрос кое е общото между двете, Талбах казва: "Най-вече лошата фигура". Свързва ги и миналото, и двете произхождат от някогашната ГДР.

Освен Муркел в сатирата участват и други лица от кабинета. Министърката на образованието Анете Шаван във филма е Шван и както в реалността винаги стои до канцлера.


Централен персонаж е политикът от благородническо потекло Франц Фердинанд фон унд цу Донерсберг. Това е художественият образ на бившия военен министър Карл Теодор цу Гутенберг, който беше младата звезда на консерваторите с обещаваща кариера.

42-годишният аристократ с титлата барон бе страстен фен на метъла и събираше симпатиите на младите германци с разчупеното си поведение. Звездата на контето обаче бързо залезе през март 2011 г., след като стана ясно, че е преписал в голяма част докторската си дисертация.

Реклама
Реклама
Реклама