Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18468147 www.bgdnes.bg

9-годишният Гоги е пеперудено дете

Пръстчетата на ръцете му са сраснали 

Мечтае да види Париж и да срещне любимите си влогъри 

Георги е еднo усмихнато и лъчезарно 9-годишно дете. Учи със съучениците си, обича математиката, а в свободното си време гледа видеата на любими влогъри.

От раждането си малчуганът е принуден да се бори с всекидневни болки, защото страда от рядкото генетично заболяване булозна епидермолзиа, по-позната като "пеперудена кожа". Дори най-малкото докосване може да му причини рана, защото кожата му е изключително тънка - като на пеперуда. Болестта му е нелечима, а в страната ни има много малко такива случаи.

Реклама

"Непрекъснато е в рани. Превързвам цялото му тяло, но някои са видими. За съжаление, не може да играе, защото е по-трудно подвижен, придвижва се с количка. От заболяването има сраствания на пръстчетата на ръцете, но са му останали две на едната ръка, с които успява да пише. Много дух има и воля", сподели пред "България Днес" борбената майка Юлия.

Малкият герой е добре приет от дечицата в училище, които му съчувстват и са внимателни с него.

"Класната му е страхотна. Много хубаво представи заболяването му на родителите, които обясниха на децата си. Много добре се чувства в клас", добави майката.

От миналата година Гоги има и дарител, който помага всеки месец с разходите около болестта на момченцето.

"Справяме се на този етап и затова нямаме благотворителна сметка. Опитваме се да научим Гого да се радва на малките неща от живота. Той не се приема като по-различен от другите и ние никога не сме го третирали така. Просто знае, че трябва да се пази повече. На някои неща гледа философски, с други му е малко по-трудно да свикне и го натъжават. Опитваме се да го настроим положително", завърши Юлия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама