Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18500948 www.bgdnes.bg

Нешка Робева и Янко Русев преди олимпиадата: Щангистите и гимнастичките са готови за злато

Само боксът може да спечели нещо, категорична е Стойка Кръстева

Легендите и шампиони очакват нови медали от българските състезатели на олимпиадата в Париж, която ще бъде открита с пищна церемония във френската столица тази вечер. Общо 45 участници ще представят страната ни, като надеждите са за още повече медали от игрите в Токио преди четири години. Тогава нашенки се завърнаха с общо 6 отличия, от които три златни. Една от титлите бе в художествената гимнастика, а другите в бокса и каратето, което вече не е олимпийски спорт.

"В художествената гимнастика можем да спечелим златни медали, както при ансамбъла, така и индивидуално - категорична е легендарната треньорка Нешка Робева пред "България Днес". - Децата работят страшно много, дай боже да издържат на напрежението. В нашия спорт дори частица от секундата разсейване може да е фатално. Никой треньор или психолог не може да гарантира, че състезателите му няма да се поддадат на напрежението. Нека да се молим за децата, защото дори и с всичкия си талант и положен труд 1% остава от Божия пръст - това е късметът. Цяло чудо, че имаме такива спортисти въпреки държавата ни. Тя не само не помага, тя пречи на спорта. Не е хубаво да се изхвърляме предварително, нека просто пожелаем успех на децата."

Реклама

По-рано президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева също изрази увереност, че грациите ни отново ще зарадват цяла България. Тя обърна специално внимание на индивидуалните ни участнички Стилияна Николова и Боряна Калейн.

"Вярвам, че Стилияна ще постигне своя максимум в Париж - коментира Раева. - Виждам силна и все по-уверена Боряна, която показа, че е готова да се бори за медал в Париж. Става все по-добре."

Огромни очаквания тази година има още към българските щангисти и най-вече към Карлос Насар, който чупи рекорд след рекорд. Неговата единствена цел е олимпийската титла, а според златния медалист от Москва '80 Янко Русев тя е напълно постижима. Според него Божидар Андреев също може да се качи на почетната стълбичка.

"Очаквам Карлос Насар и Божидар Андреев да спечелят медал в Париж - заяви легендата пред "България Днес". - От другите спортове мисля, че в гимнастиката, борбата и бокса имаме най-голям шанс. Няма по-приятна емоция за един спортист от това да стане олимпийски шампион, пожелавам им да я усетят."

Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян е сигурен, че борците ни ще се върнат с медали в Париж въпреки по-слабите резултати в този спорт през последните години.

"Със сигурност ще спечелим в борбата - коментира Назарян пред "България Днес". - Кирил Милов доказа, че има класа да стане медалист на олимпиада. Видяха се качествата му на европейски и световни първенства. Той знае как да надвие конкурентите си. И шестте ни представители трябва да се борят до последно. Руснаците няма да участват, така че имаме по-голям шанс. Много харесвам също Семен Новиков и Айк Мнацаканян. Надявам се да отвеят конкуренцията си в Париж. Те са добри борци и вярвам в тях.

Олимпийската шампионка в бокса от игрите в Токио Стойка Кръстева е песимист относно представянето на българските спортисти в Париж. Според нея шансове за медал имаме само в бокса, а останалите ни спортисти ще си тръгнат с празни ръце от игрите. "Единственият ни успех ще бъде в бокса, но мисля, че цветът на медала трудно ще бъде златен", прогнозира пред "България Днес" Кръстева.

Четете още

Нешка Робева откри спортна база на село

Нешка Робева откри спортна база на село

Нешка Робева с мускулна треска от работа в градината

Нешка Робева с мускулна треска от работа в градината

Нешка Робева ходи на лекар само в краен случай

Нешка Робева ходи на лекар само в краен случай

Нешка Робева РАЗКРИ: Ванга ми каза, че извънземните са сред нас

Нешка Робева РАЗКРИ: Ванга ми каза, че извънземните са сред нас

Реклама
Реклама
Реклама