Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1855630 www.bgdnes.bg

"Комиците" vs Слави в шоуто за вота

 

Бисерка БОРИСОВА


Без скъпи и пищни концерти ще мине предизборната кампания, научи "България Днес".
Представители на повечето партии признаха, че времената от президентската кампания 2011, когато политиците изляха почти 2 милиона лева в джоба на певци и музиканти, вече са в историята. Сега мераклиите за власт няма да харчат с отворени шепи най вече заради нестихващите граждански протести.


"Няма как хората да се самозапалват от глад и да не могат да си платят сметките, а партиите да изливат хиляди за някоя гърла", признават политиците.
Повечето от формациите твърдят, че участниците в кампаниите им ще го правят "на добра воля" и срещу символични хонорари. Затова и подборът за концертите се прави според политическите симпатии на самите изпълнители. За ГЕРБ например отдавна се знае, че може да разчита на Веселин Маринов, фолкзвездата Ивана и колежката й Кали. Бойко Борисов обаче не желаел в кампанията да има чалгаджии, разкриха запознати.
От ГЕРБ обмисляли да наблегнат в кампанията на теми от злободневието. Тази задача най-вероятно ще бъде поверена на Любо Нейков и "Комиците", които ще се изявяват най-вече в бедния регион на Северозападна България. Преди време Нейков издаде речник на диалекта в този край и е абсолютен любимец там. Култовият актьор е и най-добрият имитатор на Бойко Борисов, а "Комиците" могат да направят въздействащи скечове за опонентите на ГЕРБ. Засега обаче официални преговори между ГЕРБ и екипа на шоуто не са водени.

Реклама

 


Предизборната кампания може да се окаже истинска междузвездна война на актьори и сценаристи. Шанс да привлече в кампанията си тв шоу има и Меглена Кунева, за която не е тайна, че е подкрепяна от Слави Трифонов.  "България на гражданите" обаче поставя условието, че няма да ръси солидни хонорари. От партията подчертаха, че вместо "чики-рики" ще наблегнат на разговорите с избирателите.
В десницата също ще го докарат до такъв вариант най-малкото защото и СДС, и ДСБ са закъсали финансово. Пред десните има и друг проблем - след като "Синята коалиция" се разпадна, верните на идеята певци - Васко Кръпката, Богдана Карадочева, Милена Славова, вече са се хванали за главата на кого да помагат. Понеже Карадочева открай време е почитател на лидера на ДСБ Иван Костов, то тя отново няма да му откаже помощ - и то дори без пари. "Това е кауза!", споделя певицата. Васко Кръпката обаче смятал да не пее за сините. Никой от СДС или ДСБ все още не е говорил и с Милена Славова. Ако от СДС стигнат до коалиция с ВМРО, то най-вероятно ще ползват народните изпълнители Илия Луков и Любка Рондова, които от години пеят за войводите.
От ДПС също ще опрат до традиционните си изпълнители - фолкзвездата Есил Дюран и дуета от баща и дъщеря Мустафа Чаушев и Ажда.


Скандалният рапър Мишо Шамара пък ще подкрепя Слави Бинев. Още не е ясно как евродепутатът Бинев ще участва в изборите - с ГОРД, с партията "Свободен народ" или с някаква коалиция. След като благодарение на Бинев Шамара направи няколко тегела до Брюксел, той вече ще следва евродепутата, възможно е дори да води листа.
Очаква се на парламентарните избори да се появи и нов субект - партията "Глас народен" на музиканта Светльо Витков. По предварителна информация платформата й ще е "Подай лопатата", като самият Витков няма да пее в кампанията.
Капка Георгиева открито призна, че участва в шоуто "Денсинг старс" заради предстоящите избори. "Това е протестът ми срещу огромните тарифи, които през 2009 г. достигаха до 20 000 лева на минута. Поех голям риск и се качих на сцената, за да покажа, че ме има", обясни тя.


Без Лили и Кеца

Най-големите звезди на българската естрада - Лили Иванова и Васил Найденов, най-вероятно ще останат извън предизборната кампания. На президентските избори и двамата влязоха в полезрението на ГЕРБ. Кеца обаче не се "даде" на Борисовата партия. Той обясни тогава, че не става въпрос за пари, а за идеи и той винаги е симпатизирал на сините. "Никоя от партиите не е разговаряла до момента с Васил Найденов", сподели импресариото му Ивайло Манолов.
Примата Лили пък е твърда във финансовите си претенции, твърдят партийци. По думите им по време на политически кампании тя искала по 10 000 лева за ангажимент.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама