Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18838614 www.bgdnes.bg

КОШМАР! Рак отне крака на 24-годишната Рени

Има дух и се бори 

24-годишното момиче претърпява тежка операция, която продължава повече от денонощие 

Ренета Храмова е едно усмихнато 24-годишно момиче от Хасково, но има нужда от средства, за да продължи лечението си. Тя живее напълно нормален живот, докато в края на миналата година съдбата не я изправя очи в очи със страшната диагноза остеосарком - една от най-разпространените форми на рака. Рени има прекрасни родители и по-малка сестричка, които много обича. Смелото момиче започва своята борба и през декември миналата година заминава за Турция заедно с майка си. Там тя претърпява множество химиотерапии и операция, която променя живота й завинаги.

Реклама

"Преди самата интервенция Рени се подложи на две или три много силни химиотерапии, които да намалят образуванието в илиачната кост. Още при първата имаше свиване с 30-40%. Операцията се състоя на 13 февруари и продължи повече от 24 часа. За съжаление в този ден премахнаха крака й заради голяма кръвозагуба. Родителите й буквално е трябвало да избират между живота на Рени и ампутацията", заяви пред "България Днес" Мария Вълчева - близка до семейството.

Въпреки тежката интервенция момичето се възстановява бързо и след няма и месец отново започва с химиотерапиите, които продължават и до днес. Девойката има непоколебим дух и не спира да се бори.

"Остават й още няколко химиотерапии и наистина се надяваме всичко с нея да е наред. Силно й се възхищавам. Веднъж не се е оплакала, а е имала трудни етапи. Има Божия сила. Тя е нашият нежен воин", каза Вълчева.

Можете да помогнете в битката на Рени на следната дарителска сметка:

BG34STSA93000030491428

титуляр: Ренета Николаева Храмова

Револют - @nikolaa9mh - Nikolai Semerdzhiev

имейл за револют: [email protected]

ПейПал - [email protected]

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама