Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18853902 www.bgdnes.bg

Мисис България спасява недоносени бебета

  • Гергана Станчева с нова кауза 
  • Отделението по неонатология в Стара Загора е в плачевно състояние, красавицата го оправя 

Доли ТАЧЕВА

Мисис България 2022 Гергана Станчева подхваща кауза за недоносени бебета. Красавицата организира благотворително събитие за красота, с което се надява да спаси колкото се може повече пеленачета, родени с ниско тегло. Средствата, които ще се съберат на събитието "Лице на Стара Загора – Област", ще бъдат вложени в Отделението по неонатология на местната държавна болница "Проф. д-р Стоян Киркович". Лечебното заведение наскоро е претърпяло частично обновяване, но то така и не е достигнало до отделението за недоносени бебета.

Реклама

"Това е единствената неонатология в района. Поради тази причина е толкова важно да бъде снабдено с правилната апаратура и не само. Искам да съберем една солидна сума и да ги подкрепим", споделя пред "България Днес" Станчева.

Самата тя е майка на момиченце и децата са й слабост. Това не е първата благотворителна инициатива, която красавицата осъществява. Гергана поставя пейки за кърмене на няколко места в родния си град Ямбол, село Кабиле, Русе и Пловдив. Миската превръща в своя лична мисия да убеди хората, че храненето на бебе на обществено място е най-естественото нещо. Гери организира и други конкурси за красота, на които събира пари за различни каузи.

"През настоящата година това ще е четвъртото събитие, което организирам. Разхождайки се в Стара Загора в търсене на каузата, попаднах на едно от сърцата на града - Янко Янков. Той е баща на 4 деца, едно от които с аутизъм. Събира капачки и купува апаратура за държавната болница. Така реших да се присъединя към идеята му", допълва миската.

Янко Янков се занимава от над 4 години с кампанията. Събрал е над 50 тона капачки, с които е успял да дари апаратура за над 20 хил. лв. на местната болница. Така Гери решава да организира бал на красотата в подкрепа на неговата кауза.

Събитието ще се състои на 3 октомври от 19 часа в една от големите бални зали в града под липите. Участие ще вземат 22 красавици, 13 момичета на възраст 16-20 г. и 9 дами от 28 г. до 47 г. Те ще се представят в 5 кръга, облечени в тоалетите на водещи български модни къщи.

"Всеки е добре дошъл. Надяваме се да съберем повече пари, за да може да закупим стерилизатор, дестилатор за вода, кувьоз", допълва Станчева. Успех!

Четете още

Болест спира Мисис България за световен конкурс

Болест спира Мисис България за световен конкурс

Благородна бебешка кауза! Мисис България прави пейки за кърмене

Благородна бебешка кауза! Мисис България прави пейки за кърмене

Реклама
Реклама
Реклама