Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18880690 www.bgdnes.bg

Удължават срока на разследването за побоя над Светлана Гущерова

Вещите лица още не са излезли със становище 

Очакват се две психиатрични експертизи, една на красавицата и една на сочения за насилник Кирил Терзиев 

Удължават срока на разследването за побоя над Светлана Гущерова. Причината за това е, че вещите лица още не са излезли със становище, отнасящо се към психиатричните експертизи, които бяха направени на Гущерова и сочения за неин нападател Кирил Терзиев. Това разбра "България Днес" от свои източници в Софийската районна прокуратура, където се разглежда казусът.

Реклама

Преди седмици наблюдаващият делото прокурор е удължил срока до 3 октомври. Причината е, че лекарите, които са направили назначените психиатрични експертизи на Светлана Гущерова и на Терзиев, все още не са готови със своите заключения.

След като плеймейтката обвини бореца в побой, Темида назначи да бъдат направени съдебно-психиатрични и психологични експертизи и на двамата, но по различни причини. Психичните изследвания предстои да установят дали Светлана Гущерова е изпитала страх от случилото се и дали има нанесени психични травми от преживяното. Експертизата, която е назначена на бореца Кирил Терзиев, е с цел да се установи дали е в добро психично здраве и дали е осъзнавал какво прави, ако наистина е извършил побоя.

Освен това е назначена и видеотехническа експертиза на кадрите от уличните камери, която трябва да установи по категоричен начин, че видеозаписът е истински и не е подправен. Също трябва да се установи дали човекът, който посяга на Гущерова, е борецът или е някой друг. Кадрите бяха разпространени от самата Гущерова в социалните мрежи малко след побоя.

На видеото, с което Софийската районна прокуратура разполага вече от няколко дни, се вижда как мъж се пресяга от колата си, хваща косата на Гущерова през прозореца, докато тя е в собственото си возило, и я издърпва. При скубането многодетната майка се удря във врата на автомобила си. Тогава плеймейтката твърди, че си счупва зъбите. Също трябва да се установи дали на записа е Светлана Гущерова, защото и това не си личи добре заради ниското качеството на видеото.

Очаква се в началото на октомври да има повече ясно около експертизите, но ако тогава пак не са готови, което не е малко вероятно, то срокът на разследването ще бъде продължен.

Каре: Счупи ми зъбите! Не съм я докосвал

Реклама

Преди време Гущерова избухна с пост в инстаграм: "Кирил Терзиев ми счупи предните зъби пред очите на децата ми. Наистина не мога да повярвам в каква държава живеем. Подкупна ли е полицията, за да се случва това".

Потърсен за коментар по случая, Кирил Терзиев категорично отрече пред "България Днес" да е посягал на плеймейтката:

"Не съм докоснал дори Светлана Гущерова, камо ли да съм я пребил. Дал съм им купища пари. Все обещават да ги върнат, но не го правят. Сещам се за поне още десет души, на които дължат." Спортистът отказа да назове ориентировъчната сума, която според негови думи му дължат Светлана и Кристиян Гущерови.

Четете още

Гущерова сама на море (4 СНИМКИ)

Гущерова сама на море (4 СНИМКИ)

Астролог съветва Светлана Гущерова

Астролог съветва Светлана Гущерова

Светлана Гущерова каза ИСТИНАТА за Християн: Ти ме измами и ограби!

Светлана Гущерова каза ИСТИНАТА за Християн: Ти ме измами и ограби!

Светлана Гущерова: В ПЕТЪК В 12 Ч ще кажа цялата истина за мен и Християн

Светлана Гущерова: В ПЕТЪК В 12 Ч ще кажа цялата истина за мен и Християн

Реклама
Реклама
Реклама