Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/18891738 www.bgdnes.bg

ЧУДО! Стойка прогледна на Кръстова гора

На следващия ден се изправя и върви пеша 7 километра 

Стойка Атанасова от Варна проглежда на Кръстова гора! Незрящата 69-годишна жена вижда отново света около нея със силата на искрената вяра и Божията помощ.

Удивителната история разкрива дъщерята на спасената жена Иванка Тодорова, връщайки се отново на свещеното за православните християни (и не само) място, за да сподели пред духовниците сполетялото ги щастие. Дните около Кръстовден (14 септември) са изпъстрени със стълпотворение от хора в Родопската Света гора - източник на безчет свидетелства за чудодейни изцеления, които продължават да се събират от Божите служители в обителта.

Реклама

Стойка страдала от много болести, а последните 3 години почти напълно ослепяла, до степен да не може да се обслужва и придвижва сама. Иванка завежда майка си на лекар, който препоръчва незабавна операция.

"Операция не направихме, а решихме да потърсим Божията помощ. Със силна вяра в Господ Бог и надежда за изцеление и на Кръста Господен тръгнахме за Кръстова гора. Тук присъствахме на вечерната Божествена литургия, отправяйки горещи молби за изцеление към Бога. Извършихме поклонение и на Кръста Господен и промивахме очите й с вода от Аязмото. И чудото се случи! На поредното поклонение на Кръста, затвореното й око се отвори, тя прогледна, зрението й се избистри. После тя отказва всякаква помощ при придвижването си, а на следващия ден, на връщане от Кръстова гора, тя вървя сама цели седем километра до село Борово", написва в книгата на чудеса в светата обител щастливата дъщеря Иванка.

Чудото с проглеждането, случило се на варненката, далеч не е единственото. За изцелението на очите на своята дъщеричка свидетелства и Димитър Таков.

"За първи път, когато дойдохме на Кръстова гора, дъщеря ми почти не виждаше нищо, имаше възпаление на очите и много я боляха. С първото измиване с живата вода от Кръстова гора детето се успокои, спря да плаче и каза, че очичките не го болят вече. След около два часа измихме очите отново и стана чудо - без да питаме детето нищо, то каза, че очичките са му минали и му няма нищо. Измихме се и трети път и оттогава, вече пет години, детето ни няма никакви проблеми с очите", радва се таткото.

Таков разказва за още едно чудо, което сам преживява.

"Бяхме пак с дъщеря ми и жена ми, с нас беше един мой много добър приятел. Около 23,45 ч. небето над Кръстова гора се озари от ярка светлина, постепенно се освети цялата пътека до долу, камъчетата като че ли светеха. Както се появи светлината, така и изчезна. Четиримата бяхме вцепенени за около 15-20 секунди. Имаше много хора наоколо, които не бяха видели нищо. Ние не можехме да си обясним как е възможно ние да сме видели толкова озаряваща светлина, а други да не са видели нищо. Тогава отецът и баба попадия ни обясниха, че това е нещо, за което Бог решава кой да го види".

Четете още

Чудо! Сляпо момиче прогледна

Чудо! Сляпо момиче прогледна

Четири чудеса в Кръстова гора

Четири чудеса в Кръстова гора

Чудеса на Кръстова гора на 14 септември - хиляди палят свещ на Кръстовден

Чудеса на Кръстова гора на 14 септември - хиляди палят свещ на Кръстовден

Мъж изцери тумор на Кръстова гора
Мъж изцери тумор на Кръстова гора

Мъж изцери тумор на Кръстова гора

Реклама
Реклама
Реклама