Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/1905206 www.bgdnes.bg

Тези синини около очите на бебе са белези от рак, а не от побой

Родители са били обвинени от лекари, че малтретират детето си. В действителност обаче малката Мия е болна от рак. Оттам идвали и белезите й около очите, които приличали на синини, пише немският вестник "Билд".

Мъката на семейството в Германия е започнала още през март, когато 11-месечното момиченце спряло да яде и му се появили синкави кръгове около очите му. Те отишли на лекар, който според разтревожените родители на Мия, Синди и Бенямин, ги обвинява в бой и малтретиране на най-малкото.

Реклама

След като бебето след пет дни вдига температура и отслабва драстично, майката отново го води при личната лекарка. Тя обаче не може да помогне на момиченцето и го изпраща на очен лекар. И този специалист не може да постави диагноза и семейството се обръщат към клиника в Нойщадт, до Хановер в Северна Германия.

Там шефът на болницата лично обвинява родителите в малтретиране на собствената си дъщеря. Чак в четвъртък, след няколко изследвания, лекарите открили причината за посиняването и отока около очите на бебето - рак. Момиченцето има невробластом, това е много рядко срещама форма на мозъчен тумор.

"Горките деца, сега и моята Мия ще лежи там", промълви майката, след като дъщеря й бе настанена в детската онкология. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама