Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19120198 www.bgdnes.bg

Ударихме конкуренцията! Българче е най-младият актьор на "Синелибри"

Българче е най-малкият актьор в селекцията от филми от цял свят в 10-ото юбилейно издание на международния кино-литературен фестивал „Синелибри", пише БТА. Алекс Маринов е 12-годишен, когато се снима в главната роля в „Заведи ме вкъщи"- единственият пълнометражен български филм, който е част от специалната селекция на фестивала, разказват от екипа на продукцията.

Лентата е по едноименната книга на Михаил Вешим. Режисьор е преподавателят в НАТФИЗ – Мартин Геновски, оператор е Цветан Недков. Участват Асен Блатечки, Койна Русева, Китодар Тодоров, Антон Радичев, Албена Колева, Петър Калчев и Яна Маринова.

Реклама

Алекс е избран сред стотици други деца за главната роля. Преминава през кастинг в пет кръга. Той се превъплъщава в сираче от дом за деца без родители, в който пристига бате Злати (в ролята Асен Блатечки) – прочуто лице, шоумен и водещ на тв предаването с потъващ рейтинг „Голдън шоу". За да вдигне отново популярността на шоуто, Злати подема инициативата „Заведи ме вкъщи" и кани малкия Ян (Алекс Маринов) да му гостува за Коледа. Така за ден детето попада в светлината на прожекторите и научава от първа ръка за фалшивия блясък на успеха.

„В България има традиции в киното с деца и за деца. За мен беше предизвикателство и огромна отговорност да работя по този филм. „Заведи ме вкъщи" е различна коледна история. Във филма смесваме смешно и тъжно, както всъщност става и в живота. Чувствам се късметлия, че имах шанс да създам лента, която е подходяща за гледане от цялото семейство. Да разкажа история, която да вълнува както децата, така и възрастните. Събрахме великолепен актьорски състав, като зрителите ще могат да видят любимите си актьори в напълно нова, неочаквана светлина", казва режисьорът Мартин Геновски.

Както писа БТА, предпремиерата е на 19 октомври в кино „Люмиер". На нея авторът на романа Михаил Вешим ще раздава автографи. Втората прожекция е в Бургас – на 30 октомври. Лентата тръгва по кината в цялата страна от 22 ноември.

Четете още

Холивудска звезда тайно у нас

Холивудска звезда тайно у нас

Изненада! Христофор Колумб се оказа евреин

Изненада! Христофор Колумб се оказа евреин

Райна Кабаиванска спасява човек от смъртта

Райна Кабаиванска спасява човек от смъртта

Веселин Ранков висял от 9-ия етаж за роля

Веселин Ранков висял от 9-ия етаж за роля

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама