Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19124813 www.bgdnes.bg

200 задачи за 10 минути решава малката Никол

*Супер шампион по ментална аритметика 

*Вече има победи на три олимпиади, подготвя се за състезание в Египет 

9-годишната Никол Йовчева от Козлодуй решава 200 задачи само за 10 минути!

Момиченцето е поредният повод за гордост на страната ни, след като на 6 октомври т.г, грабна шампионска титла в своята категория на Международната олимпиада по ментална аритметика в Букурещ. Никол влиза в надпревара със стотици участници от над 14 страни. И побеждава всички!

Третокласничката е възпитаник на училище "Христо Ботев" в крайдунавския град, а с математика се занимава само от една година. За този период детенцето напредва толкова много, че успява да стане шампион и на трите олимпиади, на които се явява!

Реклама

"Никол идваше при мен на уроци между 2 и 4 пъти в седмицата. Около месец продължи усилената подготовка. Тя отделя наистина много време и затова резултатите са налице. На олимпиадата трябваше да реши 100 задачи с едноцифрени и 100 с двуцифрени числа за времето, което бе дадено. Още 4 деца, на които аз преподавам, са с шампионски титли, има и едно с първа награда. Те са от Монтана. Имаме общо 36 отличия на ученици от цялата страна. Това говори много за труда, който са положили", разказа за "България Днес" преподавателката на момиченцето - Зинаида Стоилова, която я обучава в школата SmartyKids.

Когато не учи, гениалното детенце обича да чете книги и да прекарва време със семейството си. Пътуванията в чужбина са нейната друга голяма страст.

"Никол беше много щастлива и доволна от наградата. Тя самата ходи с желание на училище и с лекота усвоява материала. Силно мотивирана е и в изучаването на английски език и затова ходи допълнително в още една частна школа. Ние като родители ще продължим да я окуражаваме и подкрепяме да се занимава с това, което й харесва", разказа също за вестника бащата на момиченцето Росен Йовчев.

През юни догодина Никол ще се яви на още една олимпиада - този път в Египет. Успех!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама